Κατά την άφιξη

Upon Entry

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Ντιέγκο και η Ελένα μετακομίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις εγκεκριμένες βίζες τους για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, όμως, το ζευγάρι θα κρατηθεί απροσδόκητα και θα υποβληθεί σε μια ψυχολογικά εξαντλητική ανάκριση από συνοριακούς πράκτορες που θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν έχουν κάτι να κρύψουν. Ένα συναρπαστικό δραματικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο και κόβει την ανάσα αποκλειστικά με τον καταιγιστικό ρυθμό των ερωτήσεων μέσω των οποίων οι πράκτορες επιτίθενται στο ζευγάρι. Με φανταστική χρήση του μοντάζ, άψογες ερμηνείες, αγωνία και σασπένς απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, το Κατά την άφιξη λειτουργεί τέλεια και ως καυστικό σχόλιο για την πολιτική των ΗΠΑ στα θέματα μετανάστευσης και ως ευρύτερη κριτική των κάθε μορφής εξουσιαστικών μηχανισμών.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF64.

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Ρόχας, Χουάν Σεμπαστιάν Βάσκες
Σενάριο: Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vasquez
Διεύθυνση φωτογραφίας: Juan Sebastián Vásquez
Μοντάζ: Emanuele Tiziani
Ήχος: Jordi Cirbian, Xavi Saucedo
Ηθοποιοί: Alberto Ammann, Bruna Cusi, Ben Temple, Laura Gómez
Παραγωγή: Zabriskie Films, Basque Films, Sygnatia
Παραγωγοί: Carles Torras, Carlos Juárez, Xosé Zapata, Sergio Adrià, Alba Sotorra
Σχεδιασμός παραγωγής: Zelso de García
Executive producer: Raquel Perea, Iris Martín-Peralta
Μακιγιάζ: Lola Cañas, Susi Rodríguez
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 74'
Επικοινωνία: Charades
Βραβεία/Διακρίσεις: Αργυρό Βραβείο για τον Καλύτερο Ηθοποιό – Málaga Spanish FF 2023, Βραβείο Prix Police – Reims Polar Festival du Film Policier 2023, Βραβείο SIGNIS – BAFICI 2023,  Βραβείο της Κριτικής «Mustapha Mesnaoui» – Tetouan International Mediterranean FF 2023, Βραβείο Golden Trailer – Golden Trailer Awards 2023,  Βραβείο FIPRESCI – Tallinn Black Nights FF 2023, Βραβείο Βασιλικής Τίγρης της Βεγγάλης – Kolkata IFF 2023 

Αλεχάντρο Ρόχας

Ο Αλεχάντρο Ρόχας (Καράκας, 1976) έχει σκηνοθετήσει, γράψει και μοντάρει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση με θέμα τον κινηματογράφο (Wise Words, Actor/Director: About Expectations), καθώς και πολυάριθμα τρέιλερ, διαφημιστικά και καμπάνιες. Ως δημοσιογράφος ειδικευμένος σε θέματα κινηματογράφου, έχει καλύψει διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως αυτά των Καννών, της Βενετίας, του Τορόντο, του Σάντανς και του Βερολίνου, παίρνοντας συνεντεύξεις τόσο από καταξιωμένους όσο και από ανερχόμενους καλλιτέχνες. Έχει εργαστεί για τις εταιρείες HBO Latin America Group, 100 Bares Producciones (Αργεντινή), Telenet (Βέλγιο), The Special Treats Productions (Ηνωμένο Βασίλειο) και Netflix (Ηνωμένες Πολιτείες).

Φιλμογραφία

2006 Inside (μμ)
2022 Upon Entry

Χουάν Σεμπαστιάν Βάσκες

Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βάσκες (Καράκας, 1981) ξεκίνησε την καριέρα του ως παραγωγός αντιγράφων για το HBO Latin America Group. Έκτοτε εργάζεται στον τομέα της διεύθυνσης φωτογραφίας. Συμμετείχε σε παραγωγές όπως οι Terrados (2011), που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βαγιαδολίδ, Ahora No Puedo (2011), που τιμήθηκε ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους στα βραβεία Gaudí 2011, και Open 24h (2011), που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγας. Ως διευθυντής φωτογραφίας έχει συμμετάσχει σε ταινίες μεγάλου μήκους, μεταξύ των οποίων οι Callback (2017) (καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους, καλύτερο σενάριο και καλύτερος Α' ανδρικός ρόλος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγα το 2016) και The Paramedic (2020), μια παραγωγή του Netflix. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σίτζες.

Φιλμογραφία

2015: Probably Lied (μμ)
2018 Breakfast (μμ)
2022 Upon Entry