Parsi

Parsi

21ο ΦΝΘ: Ελληνική πρεμιέρα

To No es (Δεν είναι) είναι ένα «συσσωρευτικό ποίημα» του Μαριάνο Μπλατ, ένα ποίημα του οποίου η διαδικασία συγγραφής διαρκεί ισοβίως. Το κείμενο του ποιήματος –στο οποίο προστίθενται στίχοι επί μέρες, μήνες, χρόνια– μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν οτιδήποτε «μοιάζει να είναι αλλά δεν είναι»: εικόνες, ανθρώπους, μνήμες, τοπία, φράσεις, ιδέες, κ.ο.κ. Ο σκηνοθέτης Εντουάρντο Γουίλιαμς, με αυτή τη λίστα πραγμάτων να αντηχεί στο μυαλό του, παρατηρεί χώρους και ανθρώπους σε διαρκή κίνηση, για να δημιουργήσει με την ταινία ένα άλλο ποίημα που εφάπτεται, συγκρούεται και στριφογυρίζει δίπλα στο No es.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Eduardo Williams
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ivandro Cá, Vadinho da Costa, Edmilson Djú, Alfa Kalido Baldé, Richar Dias, Diomedes S Djú, Janaina Casimiro Ié, Nadi Ouadé, Brigila Chico Cá
Μοντάζ: Eduardo Williams
Ήχος: Simón Apostolou
Παραγωγή: Un puma
Παραγωγοί: Nahuel Pérez Bizcayart, María Victoria Marotta, Jerónimo Quevedo
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γουινέα-Μπισσάου, Αργεντινή, Ελβετία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 23΄
Επικοινωνία: Eduardo Williams, teddywill@gmail.com

Εντουάρντο Γουίλιαμς

Ο Εντουάρντο Γουίλιαμς (1987) είναι κινηματογραφιστής και καλλιτέχνης. Τα έργα του εξερευνούν έναν ρευστό τρόπο παρατήρησης, αναζητώντας κοινές σχέσεις και αυθόρμητες περιπέτειες μέσα σε φυσικά και εικονικά δίκτυα. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Η αυγή του ανθρώπου, τιμήθηκε με τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στην κατηγορία «Σκηνοθέτες του σήμερα» στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Φιλμογραφία

2011 Puedo ver un puma (μμ)
2013 Que je tombe tout le temps?
2014 Tôi quên rôi! (μμ)
2016 El auge del humano
2018 Parsi (μμ)
2023 The Human Surge 3

Μαριάνο Μπλατ