Ο γιος του μπακάλη, ο δήμαρχος, το χωριό κι ο κόσμος

Le Fils de l’épicière, le Maire, le Village et le Monde

Ελληνική πρεμιέρα

Στο Λουσάς, στη Νότια Γαλλία, μια μικρή ομάδα ανθρώπων έχει μαζευτεί εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το παντοπωλείο του χωριού. Ανάμεσα σε αμπελώνες και ανθισμένες κερασιές, καταστρώνεται ένα επιχειρηματικό πλάνο που δεν έχει προηγούμενο στον αγροτικό κλάδο: το στήσιμο μιας υπερσύγχρονης πλατφόρμας για την προβολή ντοκιμαντέρ στο ίντερνετ. Η Κλερ Σιμόν συμπληρώνει μ’ ένα ντοκιμαντέρ-παρακλάδι το επικών διαστάσεων, εννιάωρο έργο της Το χωριό –έναν συναρπαστικό φόρο τιμής στo ίδιo ουτοπικό περιβάλλον– διατυπώνοντας ένα διακριτικό και διαυγές σχόλιο για την ομορφιά του να οραματίζεσαι έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Claire Simon
Διεύθυνση φωτογραφίας: Claire Simon
Μοντάζ: Luc Forveille
Ήχος: Virgile Van Ginneken, Elias Boughedir, Nathalie Vidal, Aline Gavroy
Μουσική: Nicolas Repac
Παραγωγή: Petit à Petit Production
Παραγωγοί: Rebecca Houzel
Συμπαραγωγή: Les Films de la caravane, Clin d’oeil films
Συμπαραγωγοί: Madeline Robert, Hanne Phlypo, Julie Freres
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 111'
Επικοινωνία: Andana Films

Κλερ Σιμόν

Φιλμογραφία

1976 Madeleine (μμ μυθοπλασίας)
1980 Tandis que j’agonise
1989 Les Patients
1995 Coûte que coûte
2002 Mimi 2008 God’s Offices (μυθοπλασίας)
2013 Gare du Nord (μυθοπλασίας)
2015 Le Bois dont les rêves sont faits
2016 The Competition
2018 Young Solitude
2019 The Village
2020 Le Fils de l’épicière, le Maire, le Village et le Monde | The Grocer’s Son, the Mayor, the Village and the World