Πόλεμος κι ειρήνη

Guerra e Pace

Ελληνική πρεμιέρα

Μια εκθαμβωτική περιήγηση στη διαχρονική επαφή ανάμεσα στον κινηματογράφο και στον πόλεμο, με αφετηρία την πρώτη τους «συνάντηση», την ιταλική εισβολή του 1911 στη Λιβύη, και τερματικό σταθμό το σήμερα. Χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια, αυτό το διορατικό ντοκιμαντέρ διατρέχει τα μονοπάτια της οπτικής μνήμης του ανθρώπινου γένους, χτίζοντας έναν άξονα όπου η ειρήνη και ο πόλεμος μοιάζουν να συνυπάρχουν, κρατώντας μια μικρή απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους. Ένας αντισυμβατικός στοχασμός στις ατέρμονες συνέπειες του πολέμου, στα αληθινά μαθήματα της ιστορίας και στην αναγκαιότητα διαφύλαξης της μνήμης ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Massimo D’Anolfi & Martina Parenti
Σενάριο: Massimo D’Anolfi & Martina Parenti
Διεύθυνση φωτογραφίας: Massimo D’Anolfi
Μοντάζ: Massimo D’Anolfi & Martina Parenti
Ήχος: Martina Parenti
Μουσική: Massimo Mariani, w. Felix Rohner and Sabina Schärer
Παραγωγή: Montmorency Film, Rai Cinema, Lomotion
Παραγωγοί: Massimo D’Anolfi & Martina Parenti
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία, Ελβετία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 128'
Επικοινωνία: Taskovski Films

Μάσιμο Ντ’Ανόλφι

Φιλμογραφία

2007 I promessi sposi | The Betrothed
2009 Grandi Speranze
2011 Il castello
2013 Materia oscura
2015 L’Infinita fabbrica del Duomo
2016 Spira Mirabilis
2018 Blu (μμ)
2020 Guerra e Pace | War & Peace

Μαρτίνα Παρέντι

Φιλμογραφία

2007 I promessi sposi | The Betrothed
2009 Grandi Speranze
2011 Il castello
2013 Materia oscura
2015 L’Infinita fabbrica del Duomo
2016 Spira Mirabilis
2018 Blu (μμ)
2020 Guerra e Pace | War & Peace