Πέρα από το Ρότερνταμ – με τη Σάρα Ντράιβερ

Stranger than Rotterdam, with Sara Driver

23ο ΦΝΘ: Παγκόσμια Πρεμιέρα

Η ολοκλήρωση της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Τζιμ Τζάρμους Πέρα από τον Παράδεισο το 1982 έγινε προσωπική υπόθεση της παραγωγού της: η Σάρα Ντράιβερ έπρεπε να περάσει λαθραία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την κόπια μιας από τις πιο σπάνιες και αμφιλεγόμενες ταινίες του κόσμου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Lewie & Noah Kloster
Σενάριο: Sara Driver
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ben Klein
Ήχος: David Britton
Παραγωγή: Tall Glass with Ice Productions
Παραγωγοί: Lewie & Noah Kloster
Αφήγηση: Sara Driver
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 10΄
Επικοινωνία: Tall Glass with Ice Productions

Animation: Lewie & Noah Kloster, Emily Kreusch

Λιούι & Νόα Κλόστερ

Τα αδέρφια Λιούι και Νόα Κλόστερ είναι ένα δίδυμο σκηνοθετών και δημιουργών κινουμένων σχεδίων. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στον παγωμένο βορρά στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής, το παλιό Χόλιγουντ έγινε για εκείνους η βασική μορφή εκπαίδευσης. Η μητέρα τους συχνά τους βοηθούσε να κάνουν κοπάνα από το σχολείο ώστε να παρακολουθήσουν την επόμενη ταινία που θα πρόβαλε το συνδρομητικό κανάλι Turner Classic Movies. Δάσκαλοί τους ήταν ο Ρόμπερτ Όσμπορν και ο Μπεν Μάνκοβιτς. Αγαπημένα τους έργα ήταν αυτά των Στάνλεϊ Ντόνεν, Κάρλ Φρόιντ, Χάουαρντ Χοκς, και ταινίες όπως Η νύχτα του κυνηγού, Το εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι και Η μεγάλη περιπέτεια του Πι-Γουή.

Το animation ήταν ο μόνος τρόπος να καταφέρουν να συνδυάσουν το μέγεθος, την κλίμακα και την εμβέλεια των αγαπημένων τους επιβλητικών σκηνοθετών, καθώς είχαν μηδενικό προϋπολογισμό. Επιστρέφοντας στην αίσθηση που είχαν τα κινούμενα σχέδια πριν από την ψηφιακή εποχή, το στούντιό τους ξεχειλίζει από χαρτόνια, χαρτιά κατασκευών, μπάλες από βαμβάκι και μαρκαδόρους. Από τότε που μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη το 2013, οι καθημερινοί άνθρωποι είναι το κεντρικό τους θέμα. Η πόλη έχει να προσφέρει πολλά. Μέσα από τη μοναδική τους διπλή οπτική, βρίσκονται συνεχώς σε αναζήτηση σύγχρονων ιστοριών που ταιριάζουν στους φρενήρεις, απτούς, κινούμενους κόσμους τους.

Φιλμογραφία

2016 Legal Smuggling, with Christine Choy (μμ)
2017 Devil in a Fancy Dress (μμ)
2018 Slinging Hash, with Laurie Lindeen (μμ)
2019 Stick ’Em Up, with Adam Lucas (μμ)
2020 Le Tour de Pants, with Ali Selim (μμ)
2020 Shots in the Dark, with David Godlis (μμ)
2020 That Time I Went to Jail (μμ)
2021 Stranger than Rotterdam, with Sara Driver (μμ)