Για τον Λούτσιο

Per Lucio

Ελληνική Πρεμιέρα
Ένα οπτικό και ηχητικό ταξίδι στην ποιητική και ανευλαβή εικονογραφία του Ιταλού τραγουδοποιού Λούτσιο Ντάλα. Η ταινία συνδυάζει τη βιογραφία με την Ιστορία, την πραγματικότητα και τη φαντασία όπως διασώζονται στο πλούσιο αρχειακό υλικό που προέρχεται από δημόσιες και ιδιωτικές, επίσημες και ερασιτεχνικές πηγές. Οι στίχοι και η μουσική ζωντανεύουν μια υπόγεια και αλλιώτικη Ιταλία, σε μια ελεύθερη αφήγηση της ιστορίας της χώρας μέσα από μια σειρά τραγικών γεγονότων και τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Αυτή είναι η Ιταλία των αουτσάιντερ και των περιθωριοποιημένων: η Ιταλία του Ντάλα.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Pietro Marcello
Σενάριο: Pietro Marcello
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ilyà Sapeha
Μοντάζ: Fabrizio Federico
Ήχος: Marcos Molina
Παραγωγή: IBC MOVIE, RAI Cinema
Παραγωγοί: Beppe Caschetto, Anastasia Michelagnoli
Executive producer: Francesca Andreoli, Giulia Moretti
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμη, Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 79΄
Επικοινωνία: THE MATCH FACTORY, Michael Weber, Valentina Bronzini

Πιέτρο Μαρτσέλο

Φιλμογραφία

2007 Il Passaggio della Linea | Crossing the Line
2009 La Bocca del Lupo | The Mouth of the Wolf
2011 Il Silenzio di Pelešjan | The Silence of Pelesjan
2015 Bella e Perdutta | Lost and Beautiful (μυθοπλασίας)
2019 Martin Eden (μυθοπλασίας)
2021 Per Lucio | For Lucio