Μέσα απ’ τα μάτια τους

À pas aveugles

Ελληνική Πρεμιέρα
Μια χούφτα κρατουμένοι σε στρατόπεδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ρίσκαραν τις ζωές τους τραβώντας κρυφά φωτογραφίες, προκειμένου να αποτυπώσουν την κόλαση που οι Ναζί επιμελώς απέκρυπταν. Ένας σκηνοθέτης ιχνηλατεί την πορεία των θαρραλέων αυτών ανδρών και γυναικών στα απομεινάρια των στρατοπέδων, σε μια προσπάθεια να φωτίσει τις συνθήκες και τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες, υφαίνοντας έτσι την ανατριχιαστική αρχαιολογία των εικόνων που μετατράπηκαν σε σύμβολα αντίστασης.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Christophe Cognet
Σενάριο: Christophe Cognet
Διεύθυνση φωτογραφίας: Céline Bozon
Μοντάζ: Catherine Zins
Ήχος: Marc Parisotto
Παραγωγή: l’atelier documentaire
Παραγωγοί: Raphaël Pillosio
Συμπαραγωγή: Oval Media
Συμπαραγωγοί: Robert Cibis
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 110΄
Επικοινωνία: MK2, Anne Laure Barbarit, Quentin Bohanna

Κριστόφ Κονιέ

Φιλμογραφία

1997 Gongonbili, de l’autre côté de la colline
2000 L’affaire Dominici par Orson Welles
2002 La planète perdue
2004 L’atelier de Boris
2005 Quand nos yeux sont fermés
2008 Les anneaux du serpent
2014 Parce que j'étais peintre, l'art rescapé des camps nazis | Because I was a Painter: Art that survived Nazi camps
2017 Sept mille années (μμ)
2020 À pas aveugles | From Where They Stood