Το αόρατο βουνό

The Invisible Mountain

Ελληνική πρεμιέρα
Ένα παραισθησιακό πορτρέτο ενός άντρα που ταξιδεύει από τη Φινλανδία στην Ελλάδα, σε αναζήτηση μιας ουτοπικής βουνοκορφής που περιγράφει ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Ρενέ Ντομάλ στο μυθιστόρημα Όρος ανάλογο (1952) – ένα βουνό που επιπλέει στη θάλασσα και υπάρχει μόνο στη φαντασία. Ένα κράμα ταινίας δρόμου, μουσικού ντοκιμαντέρ, σωματοποιημένης περφόρμανς, σινεμά βεριτέ και υπνωτικής ονειροπόλησης, μια ταινία-περιήγηση στην οποία η ζωή είναι το όνειρο του θανάτου και η υπερβατικότητα ένας υπαρκτός, πραγματικός προορισμός.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Μπεν Ράσελ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ben Russell, Chris Fawcett, Ben Rivers
Μοντάζ: Ben Russell
Ήχος: Nicolas Becker, Rob Walker, Jakov Munižaba
Μουσική: Olimpia Splendid, Greg Fox
Ηθοποιοί: Tuomo Tuovinen, Heta Bilaletdin, Jonna Karanka, Katri Sipiläinen, Ben Russell
Παραγωγή: Faliro House Productions
Παραγωγοί: Χρήστος B. Κωνσταντακόπουλος
Συμπαραγωγή: VSBL MTN LLC
Συμπαραγωγοί: Ben Russell
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο, Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 83΄
Επικοινωνία: Ben Russell

Μπεν Ράσελ

Φιλμογραφία

2000 Daumë (μμ)
2003 The Tawny (μμ)
2007 Peace Noise (μμ)
2009 Workers Leaving the Factory (μμ)
2013 A Spell to Ward Off the Darkness
2015 The Twilight State (μμ)
2018 The Rare Event
2019 Color Blind (μμ)
2021 The Invisible Mountain