Τελευταίο ταξίδι

Τελευταίο ταξίδι

Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από ένα βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ ο Άρης Χατζηστεφάνου αντιπαραβάλει την αφήγηση με εικόνες της σύγχρονης Ιαπωνίας, εμπλουτισμένες με manga, anime και video games. Αφιέρωμα σε δύο ταξίδια που καθόρισαν την φιλοσοφική και πολιτική σκέψη του Καζαντζάκη και του κόστισαν τη ζωή του.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου
Σενάριο: Νίκος Καζαντζάκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Άρης Χατζηστεφάνου
Μοντάζ: Άρης Τριανταφύλλου
Ήχος: Άρης Τριανταφύλλου
Μουσική: Άρης Αζιλαζιάν (Rsn)
Παραγωγή: Moviementa Productions
Παραγωγοί: Κυριάκος Χατζηστεφάνου
Αφήγηση: Γιάννης Αγγελάκας, Όλια Λαζαρίδου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 57΄
Ελληνική διανομή: Moviementa Productions (Κυριάκος Χατζηστεφάνου, xstefanou@gmail.com)
Επικοινωνία: Moviementa Productions (Κυριάκος Χατζηστεφάνου, xstefanou@gmail.com)

Η ταινία απέσπασε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφων (ΠΕΚΚ) στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Άρης Χατζηστεφάνου

Φιλμογραφία

2011 Χρεοκρατία
2012 Catastroika
2014 Φασισμός ΑΕ
2016 This Is Not a Coup
2019 Make the Economy Scream
2022 Τελευταίο ταξίδι