Ταξίδια στο Κονγκό

Voyage au Congo

Σύντροφος και συνταξιδιώτης του συγγραφέα Αντρέ Ζιντ στις γαλλικές αποικίες της κεντρικής Αφρικής, ο Μαρκ Αλεγκρέ αποφάσισε να φιλμάρει τη δεκάμηνη περιπέτεια στην εξωτική ήπειρο, αφαιρώντας ωστόσο εντελώς το στοιχείο της περιπέτειας. Σε αντίθεση με το νεοσύστατο τότε είδος ταινιών όπως ο Νανούκ του Βορρά, που χρησιμοποιούσε στοιχεία αγωνίας και ανήγαγε τη δράση σε έπος, ο Αλεγκρέ, που δεν είχε τεχνική κινηματογραφική κατάρτιση, υπήρξε πρωτοπόρος δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ καθαρά εθνογραφικού ενδιαφέροντος. Η κάμερά του διεισδύει με ευγένεια καταγράφοντας τη ματιά ενός λευκού σε έναν κόσμο φυσικής και πνευματικής αγνότητας, με έναν τρόπο που ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Marc Allégret
Σενάριο: André Gide, Marc Allégret
Μουσική: Mauro Coceano (?)
Παραγωγοί: André Gide
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 1927
Διάρκεια: 117'
Επικοινωνία: Les Films du Jeudi

Μαρκ Αλεγκρέ

Φιλμογραφία

1927 Travels in the Congo (μυθοπλασίας)
1931 Black and White (μυθοπλασίας)
1936 Under Western Eyes (μυθοπλασίας)
1942 The Beautiful Adventure (μυθοπλασίας)
1950 Blackmailed (μυθοπλασίας)
1955 Lady Chatterley's Lover (μυθοπλασίας)
1958 Sunday Encounter (μυθοπλασίας)