Κομψότητα

Eleganssi

Μια μικρού μήκους ταινία που αποτυπώνει το στιλ και την κομψότητα μιας ομάδας Φινλανδών που ασχολούνται με το κυνήγι της γκρίζας πέρδικας και του φασιανού – όλοι τους κύριοι της υψηλής κοινωνίας που έχουν πάθος για το κυνήγι, βλέποντάς το ως τρόπο ζωής. Οι σύντροφοί τους, τα αγγλικά σέτερ και πόιντερ που κατάγονται από ευγενείς σκυλίσιες ράτσες, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο σε αυτό το κινηματογραφικό πορτρέτο. Όταν τελειώνει το κυνήγι, ξεκινά η προετοιμασία του θηράματος για το γεύμα και όλοι κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Βίρπι Σουούταρι
Σενάριο: Virpi Suutari
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jani Kumpulainen
Μοντάζ: Jussi Rautaniemi
Ήχος: Olli Huhtanen
Μουσική: Sanna Salmenkallio
Παραγωγή: Euphoria Film
Παραγωγοί: Virpi Suutari
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 26΄
Επικοινωνία: Euphoria Film
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο ΖΟΝΤΑ για Γυναίκα Δημιουργό – Oberhausen International Short Film Festival 2016, Καλύτερη Φινλανδική Μικρού Μήκους (κάτω των 30 λεπτών) – Tampere FF 2016

Βίρπι Σουούταρι

Η Βίρπι Σουούταρι είναι βραβευμένη σκηνοθέτρια, γνωστή για το προσωπικό της κινηματογραφικό της ύφος και τις συναισθηματικές της αφηγήσεις. Το ντοκιμαντέρ της The Idle Ones (2002) προτάθηκε για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA) και κέρδισε πολλά βραβεία ως το καλύτερο σκανδιναβικό ντοκιμαντέρ. Η δουλειά της έχει προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου –τόσο μέσα από μεμονωμένες ταινίες όσο και στο πλαίσιο αναδρομικών αφιερωμάτων–, ενώ επίσης έχει βρει διανομή σε όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής σε πολλά φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

2001 The Idle Ones
2005 Along the Road Little Child
2010 Auf Wiedersehen Finnland
2013 Hilton!
2014 Garden Lovers
2016 Elegance (μμ)
2018 Entrepreneur
2020 Aalto
2021 A People’s Radio – Ballads from a Wooded Country (μμ)