Πολωνός πολεμιστής

Polska Warrior

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Έρικ, γνωστός και με το κωδικό όνομα «Πολωνός πολεμιστής», είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής στο διαδικτυακό παιχνίδι «Χρυσοθήρας», αλλά στην πραγματική ζωή είναι αόρατος. Η Λόρα, η σύντροφός του στο παιχνίδι, του δείχνει πώς να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες που αναπτύσσει στο παιχνίδι για ν’ αντιμετωπίσει τον δεσποτικό πατέρα του και να πάψει να φοβάται το κολύμπι. Μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για τον φόβο, την αγάπη και τα παιχνίδια στον υπολογιστή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Camiel Schouwenaar
Σενάριο: Christa de Graaf, Pepijn Moors, Camiel Schouwenaar
Ήχος: Paul Gies
Μουσική: Alexander Reumers, Jorrit Kleijnen
Παραγωγοί: André Bos
Συμπαραγωγή: Armadillo Film, NTR
Συμπαραγωγοί: Marina Blok
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Bastiaan Hooimeijer
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία, Πολωνία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 25΄
Επικοινωνία: Sydney Neter Distribution, info@sndfilms.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Χρυσό Δαμάλι (Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους) – Netherlands FF 2017 Καλύτερο Ολλανδικό Ανιμέισον Μικρού Μήκους – HAFF 2017 Καλύτερο Επαγγελματικό Ανιμέισον Μικρού Μήκους – FICCI: FRAMES Mumbai, 2018

Καμίλ Σχάουβενααρ

Ο Καμίλ Σχάουβενααρ (1970) αποφοίτησε από την Ολλανδική Ακαδημία Κινηματογράφου. Εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, για εκπαιδευτικά πρότζεκτ και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Η δουλεία του προβάλλεται στα ολλανδικά δίκτυα VPRO, KRONCRV, NTR και AVROTROS, μεταξύ άλλων, ενώ κάποιοι πελάτες του ειναι το κέντρο Prodemos, το Openlucht Museum και το μουσείο τεχνολογίας Nemo. Η δουλειά του έχει συμμετάσχει σε διεθνή Φεστιβάλ ανα τον κόσμο και έχει βρει διανομή διεθνώς.

Φιλμογραφία

2012 Lief Konijn | Sweet Rabbit (μμ)
2015 Rijk! | Rich (μμ)
2017 Polska Warrior (μμ)
2019 Blind Date (μμ)
2022 Bigman