Τροπικός ιός

Virus Tropical

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Μια έφηβη που μεγαλώνει ανάμεσα σε δύο χώρες, κοντά στον ιερέα πατέρα της, στη μητέρα της που έχει κάποιο «κληρονομικό χάρισμα» και στις ατίθασες αδελφές της, παλεύει από νωρίς για την ανεξαρτησία της – μαθαίνοντας τη δύναμη του φεμινιστικού βλέμματος να διαλύει τα στερεότυπα και να υπερνικά μικρές και μεγάλες κρίσεις. Μια αριστοτεχνική μεταφορά ενός από τα πιο δημοφιλή graphic novels της Λατινικής Αμερικής (για την οποία η κομίστρια Πάολα Γκαβίρια ζωγράφισε περίπου 5.000 σχέδια), που μας μαθαίνει να βλέπουμε όλα τα απίθανα χρώματα που κρύβονται σ’ αυτό τον συναρπαστικό, σύνθετο, ασπρόμαυρο κόσμο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Santiago Caicedo
Σενάριο: Paola "Powerpaola" Gaviria, Enrique Lozano
Μοντάζ: Simón Hernández, Jorge Vallejo, Santiago Caicedo
Ήχος: La Tina Sonido
Μουσική: Adriana Garcia Galan
Ηθοποιοί: María Cecilia Sánchez, Martina Toro, Alejandra Borrero, Diego León Hoyos,Camila Valenzuela, Zoraida Duque, Maria Parada,
Παραγωγή: Timbo Estudio, Ikki Films
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Paola "Powerpaola" Gaviria
Executive producer: Carolina Barrera
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Κολομβία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 90΄
Επικοινωνία: Stray Dogs, www.stray-dogs.biz, sales@stray-dog.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Κοινού – SXSW FF 2018

Σαντιάγο Καϊσέδο

Ο Σαντιάγο Καϊσέδο (1976) είναι εικαστικός καλλιτέχνης και σκηνοθέτης. Η μέθοδός του συνίσταται στον πειραματισμό με ποικίλες τεχνικές γραφικών κινούμενης εικόνας, ανιμέισον, στερεοσκοπικών βίντεο, βίντεο αρτ και φιλμ. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ ανά την υφήλιο, όπως στο Ανεσί, στο Κλερμόν Φεράν και στο SIGGRAPH, όπου έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία. Το έργο του Καϊσέδο, το οποίο διακρίνεται από ένα μοναδικό ύφος, εξελίσσει το κομμάτι των γραφικών και το είδος της φαντασίας, απαλείφοντας όλες τις αναφορές σε αναγνωρίσιμους καιρούς και παρασέρνοντάς μας σε μακρινά ταξίδια σε άγνωστους κόσμους.

Φιλμογραφία

2003 Why Won’t She Open Up (μμ)
2003 Hueco (μμ)
2006 Come Coco (μμ)
2007 Galaxy (μμ)
2007 Moving Still (μμ)
2011 Uyuyui! (μμ)
2014 La Forma del Caracol (μμ)
2015 Microaventuras (μμ)
2017 Virus Tropical