Ντιαμαντίνο

Diamantino

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Ντιαμαντίνο, ο μεγαλύτερος σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, χάνει ξαφνικά το μαγικό του χάρισμα και βλέπει την καριέρα του να γκρεμίζεται. Αναζητώντας νέους στόχους, αναχωρεί για τη δική του αναρχική οδύσσεια, κατά την οποία έρχεται αντιμέτωπος με την προσφυγική κρίση, τον νεο-φασισμό, τα «Panama papers» και τόσους άλλους επίγειους, πραγματικούς μύθους. Μια στοχαστική εξτραβαγκάντζα για το λυκόφως των ηρώων και παράλληλα ένα δαιδαλώδες παραμύθι για ενήλικες, ένα έπος με ολογράμματα σε σινεμασκόπ και ροζ εφιάλτες φτιαγμένους από υλικό αρχείου και VFX, το οποίο εικονογραφεί μ’ ένα μοναδικό οπτικό ύφος την ποπ σχιζοφρένεια της εποχής.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Gabriel Abrantes & Daniel Schmidt
Σενάριο: Gabriel Abrantes & Daniel Schmidt
Διεύθυνση φωτογραφίας: Charles Ackley Anderson
Μοντάζ: Raphaëlle Martin-Holger, Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Ήχος: Olivier Blanc, David Turini, Fernando Henna, Benjamin Viau
Μουσική: Ulysse Klotz, Adriana Holtz
Ηθοποιοί: Carloto Cotta, Cleo Tavares, Anabela Moreira, Margarida Moreira, Carla Maciel, Chico Chapas, Hugo Santos Silva, Joana Barrios, Filipe Vargas, Maria Leite, Manuela Moura Guedes, Djucu Dabó
Παραγωγή: Les Films du Belier, Maria & Mayer, Syndrome Films
Παραγωγοί: Justin Taurand, Maria João Mayer, Daniel van Hoogstraten
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Bruno Duarte, Cypress Cook
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Πορτογαλία, Γαλλία, Βραζιλία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 92΄
Επικοινωνία: Charades, sales@charades.eu
Βραβεία/Διακρίσεις: Critics' Week Grand Prize & Palm Dog Jury Prize-Cannes Film Festival (2018), Feature Film Trophy for Best Editing-Cine Ceará National Cinema Festival (2018)

Γκάμπριελ Αμπράντες

Ο Γκάμπριελ Αμπράντες γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1984. Σπούδασε στην Ένωση Cooper για την Εξέλιξη της Επιστήμης και των Τεχνών (Cooper Union for the Advancement of Science and Art) στη Νέα Υόρκη, καθώς και στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών (École National des Beaux-Arts) και στην Ακαδημία Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporains στο Παρίσι. Οι μικρού μήκους ταινίες του έκαναν πρεμιέρα κι έχουν βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ, όπως στην Μπερλινάλε, στο Λοκάρνο, στη Βενετία και στο Τορόντο. Ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο το 2016, στην Μπιενάλε Gran Bienal Tropical το 2017 και στην Μπιενάλε Κινούμενων Εικόνων BIM το 2014. Αυτή την περίοδο ζει και εργάζεται στη Λισαβόνα.

Φιλμογραφία

2010 A History of Mutual Respect (μμ)
2011 Palaces of Pity
2018 Diamantino

Ντάνιελ Σμιντ