Γαταστροφή!

Catastrophe!

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Όταν ένα πουλάκι βρίσκεται ψόφιο στο κλουβί του, η προσοχή όλων στρέφεται στη γάτα. Αλλά, όπως αποδεικνύει με έναν απολαυστικά μακάβριο τρόπο αυτό το περίτεχνα χορογραφημένο ανιμέισον, μερικές φορές ακόμα και η καλύτερη προσπάθεια να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους μπορεί τελικά να τα κάνει όλα χειρότερα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Jamille van Wijngaarden
Σενάριο: Jamille van Wijngaarden
Διεύθυνση φωτογραφίας: Mick van Dantzig
Μοντάζ: Jurriaan van Nimwegen, Erik Sluiter
Ήχος: Randall MacDonald
Μουσική: Hans Nieuwenhuijsen
Ηθοποιοί: Wimie Wilhelm, Ricky Weissman (φωνές)
Παραγωγή: Keplerfilm
Παραγωγοί: Derk-Jan Warrink, Koji Nelissen
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Raphaël El Khaddar, Bart Otto (Animation Studio: Storm Post Production Lead Animator: Sem Assink)
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια:
Επικοινωνία: Some Shorts, info@someshorts.com

Γιαμίλε φαν Βάινχααρντεν

Η Γιαμίλε φαν Βάινχααρντεν είναι σκηνοθέτις από το Άμστερνταμ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Άμστερνταμ, η μικρού μήκους ταινία της Snow White βγήκε πρώτη στον διαγωνισμό Prix Europa του Βερολίνου το 2012, στην κατηγορία «Languages through Lenses». Το 2016 σκηνοθέτησε το σατιρικό τηλεοπτικό σόου Infantilio. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Διαδίκτυο και επιλέχθηκε για το Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιων Τηλεοράσεων στην Ελλάδα. Στα τέλη του 2016, συν-σκηνοθέτησε τη σουρεαλιστική κωμικοτραγική ταινία εικονικής πραγματικότητας Ashes to Ashes. Η ταινία, που έγινε δεκτή με διθυραμβικές κριτικές και αποτέλεσε το πρώτο φιλμ εικονικής πραγματικότητας από την Ολλανδία, κέρδισε το βραβείο VR Award τον Μάρτιο του 2017 και τώρα προβάλλεται παγκοσμίως σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

2014 Happily Never After (μμ)
2017 Ashes to Ashes (μμ)
2017 Catastrophe! (μμ)