Μaneki Νeko

Μaneki Νeko

Ένας άντρας συναντά μια κοπέλα σε μια αποβάθρα του λιμανιού του Πειραιά. Ενώ ψάχνουν για ταξί, αποφασίζουν να παριστάνουν ότι γνωρίζονται για να μοιραστούν το κόστος της διαδρομής. Από τη στιγμή όμως που μπαίνουν στο ταξί ο οδηγός τους αποκαλύπτει ότι όντως γνωρίζονται και ότι έχουν κοινό παρελθόν. Η ταινία αφηγείται μια ερωτική σχέση που ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, στο όνειρο και το αληθινό βίωμα. Στον πυρήνα της η ταινία είναι ένα σχόλιο πάνω στην έννοια της επιθυμίας.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυρής
Σενάριο: Μανώλης Μαυρής, Κατερίνα Μαυρογεώργη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μανού Τιλίνσκι
Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάος
Ήχος: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Ηθοποιοί: Χάρης Φραγκούλης, Χρήστος Στέργιογλου, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Φιλίνη, Γιάννης Διαμαντής, Άννα Μιχαήλου
Παραγωγή: Stathi Twins Productions,mando@stathitwins.com, FeelMe Productions, mk@feelmeproductions.gr
Παραγωγοί: Μαντώ Στάθη, Μυρτώ Στάθη, Μανώλης Κονταρίνης
Συμπαραγωγοί: Βασίλης Κωνσταντιλιέρης
Κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Σκηνικά: Εύα Γουλάκου
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Eλλάδα
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 19΄
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Καλύτερου Ήχου – 40ό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2017 Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους – 2ο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Ταινιών Jim Thorpe 2018 Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ – 2ο Buddha Φεστιβάλ Ταινιών 2018 Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ΕΝΑ –7ο Βangalore Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους 2018 Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ – 5o Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Firenze 2018 Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους – 33o Alpinale 2018

Μανώλης Μαυρής

Ο Μανώλης Μαυρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Κινούμενο Σχέδιο στην Αθήνα και Οπτική Επικοινωνία στο Λονδίνο. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν κάνει πρεμιέρα σε σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως (Κάννες, SXSW, BFI, Σεράγεβο). Το έργο του εστιάζει στην έννοια της ετεροτοπίας, διερευνώντας τα όρια μεταξύ πραγματικού και φαντασιακού. Το 2021 η ταινία του Brutalia, εργάσιμες μέρες απέσπασε το βραβείο Canal+ στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης του σκηνοθετικού του ντεμπούτου μεγάλου μήκους με τίτλο Liar Man.

Φιλμογραφία

2017 Maneki Neko (μμ)
2018 Skin (μμ)
2021 Brutalia, εργάσιμες μέρες (μμ)
2023 Midnight Skin (μμ)