Διαρρήκτης υψηλής τέχνης

The Burnt Orange Heresy

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του. Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο. Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση. Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στιλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Giuseppe Capotondi
Σενάριο: Scott B. Smith, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Charles Willeford
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Ungaro
Μοντάζ: Guido Notari
Ήχος: Alessandro Boscolo
Μουσική: Craig Armstrong
Ηθοποιοί: Claes Bang, Elizabeth Debicki, Donald Sutherland, Mick Jagger
Παραγωγή: MJZ, Wonderful Films, Rumble Films
Παραγωγοί: David Zander, William Horberg, David Lancaster
Κοστούμια: Gabriella Pescucci
Executive producer: Sienna Aquilini, Ayesha Walsh, Stephanie Wilcox, Dante Ariola, August Zander, Jon Shiffman, Jonathan Loughran, Alastair Burlingham, Charlie Dombek, Marco Cohen, Benedetto Habib, Fabrizio Donvito, Daniel Campos Pavoncelli, Alessandro Mascheroni, Peter Touche, Vaishali Mistry, Marie-Gabrielle Stewart, Peter Watson, Aris Boletsi
Σκηνικά: Totoi Santoro
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 98´
Ελληνική διανομή: Odeon
Επικοινωνία: HanWay Films, info@hanwayfilms.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Fondazione Mimmo Rotella – Venice FF 2019

Τζουζέπε Καποτόντι

O Τζουζέπε Καποτόντι έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 250 μουσικά βίντεο και τηλεοπτικά διαφημιστικά, για τα οποία έχει λάβει πληθώρα από τιμητικές διακρίσεις, με αποκορύφωμα το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ των Καννών. Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο σινεμά ήρθε με την ταινία The Double Hour, η οποία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Βενετίας, αποσπώντας το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. Ο Καοποτόντι σκηνοθέτησε στη συνέχεια δύο ντοκιμαντέρ, καθώς και επεισόδια για τις τηλεοπτικές σειρές Berlin Station του Epix, Suburra του Netflix και Endeavour του ITV. H ταινία The Burnt Orange Heresy αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της φιλμογραφίας του.

Φιλμογραφία

1999 Skunk Anansie: Charlie Big Potato (μμ)
2006 Solomon | Solomon Island (ντοκ)
2009 La doppia ora | The Double Hour
2019 The Burnt Orange Heresy