Έτος εθελοντισμού

Das freiwillige Jahr

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Ουρς είναι γιατρός σε μια επαρχιακή πόλη στη Γερμανία, όπου ζει με τη δεκαοκτάχρονη κόρη του, τη Γιέτε. Σε μια παράδοξη αντιστροφή των ρόλων, ο Ουρς, που υπαγορεύει στη Γιέτε πώς να ζήσει τη ζωή της, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να την πείσει να ανοίξει τα φτερά της και να περάσει ένα έτος εθελοντικής εργασίας στην Κόστα Ρίκα. Εκείνη, από την άλλη, αυτό που θέλει πραγματικά είναι να μην το κουνήσει ρούπι και να περάσει τον χρόνο αυτόν τριγυρίζοντας άσκοπα με τον φίλο της. Ένα πνευματώδες κράμα οικογενειακού δράματος και κωμωδίας καθημερινών καταστάσεων για τις δύσκολες επιλογές που οδηγούν στην ενηλικίωση.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ulrich Köhler, Henner Winckler
Σενάριο: Ulrich Köhler, Henner Winckler
Διεύθυνση φωτογραφίας: Patrick Orth
Μοντάζ: Laura Lauzemis
Ήχος: Johannes Grehl, Rainer Gerlach, Matthias Lempert
Ηθοποιοί: Maj-Britt Klenke, Sebastian Rudolph, Thomas Schubert, Stefan Stern
Παραγωγή: Sutor Kolonko
Παραγωγοί: Ingmar Trost
Συμπαραγωγοί: Katrin Schlösser
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ivana Vuković
Κοστούμια: Birgitt Kilian
Σκηνικά: Pelin Gebhard, Ivana Vuković
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 86΄
Επικοινωνία: Sutor Kolonko, info@sutorkolonko.de

Ούλριχ Κέλερ

Ο Ούλριχ Κόλερ σπούδασε Καλές Τέχνες στη Γαλλία, καθώς και Φιλοσοφία και Οπτικές Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Αμβούργου, όπου και γύρισε τις πρώτες ταινίες μικρού μήκους της καριέρας του. Οι δύο πρώτες ταινίες του Bungalow και Windows on Monday προβλήθηκαν στην Μπερλινάλε και απέσπασαν πλήθος από εγχώρια και διεθνή βραβεία, σε φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τρίτη ταινία του, με τίτλο Sleeping Sickness συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε, κερδίζοντας την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας. Η επόμενη ταινία του, με τίτλο In my Room, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ των Καννών.

Φιλμογραφία

2002 Bungalow
2011 Schlafkrankheit | Sleeping Sickness
2018 In Μy Room
2019 Das freiwillige Jahr | A Voluntary Year

Χένερ Βίνκλερ

Ο Χένερ Βίνκλερ σπούδασε Οπτικές Επικοινωνίες και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Τέχνης και Ντιζάιν του Όφενμπαχ, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Αμβούργου. Έχει εργαστεί ως καθηγητής στη φημισμένη σχολή κινηματογράφου KONRAD WOLF, όπως και στη σχολή κινηματογράφου MetFilm, στο Βερολίνο. Οι ταινίες του Klassenfahrt και Lucy προβλήθηκαν σε φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο (στο Forum της Μπερινάλε, καθώς και στα Φεστιβάλ του Λονδίνου και του Κάρλοβι Βάρι), αποσπώντας διεθνή βραβεία και κολακευτικά σχόλια.

Φιλμογραφία

1993 Darlings (μμ)
2002 Klassenfahrt | School Trip
2006 Lucy
2019 Das freiwillige Jahr | A Voluntary Year