Το δέρμα μου, φωτεινό

Mi piel, luminosa

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Μεξικό, επαρχία του Μιτσοακάν. Ο Ματίας, ένα ασθενικό ορφανό αγόρι, πάσχει από μερική απώλεια χρώσης στο δέρμα, με αποτέλεσμα να περιθωριοποιείται από τους συμμαθητές του στο αγροτικό σχολείο. Τα λόγια και η παρουσία του φημισμένου συγγραφέα Μάρκο Μπεγιατίν (που εμφανίζεται στην ταινία) είναι η μόνη πηγή ανακούφισης για το βασανισμένο αγόρι. Ένα σαγηνευτικό docufiction που μας βυθίζει στον ρευστό κόσμο ενός ονειρικού συνειρμού. Μια αινιγματική άσκηση ύφους που αγγίζει με το ραβδί της φαντασίας το κοινότοπο και στοχάζεται τη διττή φύση της ενηλικίωσης, εξερευνώντας τις έννοιες του εξαγνισμού και της αναγέννησης.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Nicolás Pereda
Συν-σκηνοθεσία: Gabino Rodríguez
Σενάριο: Gabino Rodríguez, Nicolás Pereda
Διεύθυνση φωτογραφίας: Nicolás Pereda
Μοντάζ: Nicolás Pereda
Ήχος: Kevin Allen
Μουσική: Nicolás Pereda
Ηθοποιοί: Mario Bellatin, Gabino Rodríguez, Teresa Sánchez
Παραγωγοί: Nicolás Pereda, Gabino Rodríguez, Andrea Bussmann, Garbiñe Ortega
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Μεξικό, Καναδάς
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 40΄
Επικοινωνία: Nicolás Pereda

Νικολάς Περέδα

Ο Νικολάς Περέδα είναι σκηνοθέτης, του οποίου η δουλειά του εξερευνά την καθημερινότητα μέσα από θραυσματικές και ελλειπτικές αφηγήσεις χρησιμοποιώντας εργαλεία από τη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ. Συνεργάζεται συχνά με τη θεατρική ομάδα Lagartijas tiradas al sol και την ηθοποιό Τερεσίτα Σάντσες. Η δουλειά του έχει συμπεριληφθεί σε περισσότερες από 30 ρετροσπεκτίβες παγκοσμίως σε χώρους και δρώμενα όπως το Anthology Film Archive, το Pacific Film Archive, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζεοντζού και την Ταινιοθήκη του Φεστιβάλ του Τορόντο. Επίσης, έχει παρουσιάσει τις ταινίες του στα μεγαλύτερα και σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως οι Κάννες, το Βερολίνο, η Βενετία, το Λοκάρνο και το Τορόντο, καθώς και σε γκαλερί και μουσεία όπως η Ρέινα Σοφία στη Μαδρίτη, το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι, το Guggenheim και το MoMA στη Νέα Υόρκη. Το 2010 κέρδισε το Πρώτο βραβείο στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ της Βενετίας.

Φιλμογραφία

2007 ¿Dónde están sus historias? | Where Are Their Stories?
2009 Juntos | Together
2013 Matar extraños | Killing Strangers
2014 Los ausentes | The Absent
2015 Minotauro | Minotaur
2019 Mi piel, luminosa | My Skin, Luminous (short)
2020 Fauna

Γκαμπίνο Ροδρίγκες

Ο πολυβραβευμένος Μεξικανός ηθοποιός Γκαμπίνο Ροντρίγκεζ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από τριάντα ταινίες, έχοντας συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Νικολάς Περέδα, ο Ράγια Μαρτίν, ο Ντιέγο Λούνα και ο Κάρι Φουκουνάγκα. Είναι ο ιδρυτής της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Lagartijas Tiradas al Sol, που εξερευνά την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις μνήμες των απλών ανθρώπων και την επίσημη καταγραφή της ιστορίας.

Φιλμογραφία

2019 Mi piel, luminosa | My Skin, Luminous (μμ)