Μικροκασέτα – η μικρότερη κασέτα που είδα

Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio

Σε ένα θέρετρο της Αδριατικής, στην Κροατία, ο Ζόκι ξεθάβει μια μικροκασέτα, μέσα από ένα λόφο από απορρίμματα. Διαβάζοντας το μυστηριώδες μήνυμα στην ετικέτα, μπαίνει στον πειρασμό να αναπλάσει τα γεγονότα που κρύβονται πίσω από αυτό το μικροσκοπικό εύρημα. Ένα κράμα μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, που ξεδιπλώνεται σαν ελεύθερος συνειρμός, υπενθυμίζοντάς μας ότι στα σκουπίδια κρύβονται πάντα οι πιο πολύτιμοι θησαυροί.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Igor Bezinović, Ivana Pipal
Σενάριο: Igor Bezinović, Ivana Pipal
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ivan Slipčević
Μοντάζ: Maida Srabović
Ήχος: Martin Semenčić
Μουσική: Hrvoje Nikšić
Ηθοποιοί: Đorđe Branković, Petra Zlonoga
Παραγωγή: Bonobostudio, Theory at Work
Παραγωγοί: Vanja Andrijević
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κροατία, Σερβία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 20΄
Επικοινωνία: Bonobostudio

Ιγκόρ Μπεζίνοβιτς

Ο Ίγκορ Μπεζίνοβιτς γεννήθηκε το 1983. Σπούδασε Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία και Συγκριτική Λογοτεχνία στο Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, καθώς και Κινηματογραφική και Τηλεοπτική Σκηνοθεσία στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Έχει σκηνοθετήσει περίπου 12 ταινίες μικρού μήκους, το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ The Blockade και το μεγάλο μήκους ντοκιμαντέρ-μυθοπλασία A Brief Excursion. Ασχολείται με τη σκηνοθεσία τόσο επαγγελματικά όσο και ερασιτεχνικά.

Φιλμογραφία

2014 A Very Brief excursion (μμ)
2017 Μια σύντομη εκδρομή | A Brief Excursion
2018 The Lovetts (short)
2020 Microcassette – The Smallest Cassette I've Ever Seen (short)

Ιβάνα Πιπάλ

Η Ιβάνα Πιπάλ (1990) είναι ελεύθερη επαγγελματίας εικαστικός που δουλεύει με σχέδιο, κάνοντας εικονογράφηση, ανιμέισιον, κόμικς, βιβλία τέχνης, design, εγκαταστάσεις, βίντεο και κινηματογράφο. Σπούδασε Ανιμέισιον και Νέα Μέσα (MA) στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ζάγκρεμπ. Η Ιβάνα είναι επίσης μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Lovers, το έργο της οποίας βασίζεται σε συνεργασίες με επιστήμονες και την καλλιτεχνική ερμηνεία της διαδικασίας αυτής. Από το 2014 η κολεκτίβα έχει παρουσιάσει μια σειρά εγκαταστάσεων και εκθέσεων.

Φιλμογραφία

2020 Microcassette – The Smallest Cassette I've Ever Seen (μμ)