Ένας σωστός άντρας

A Good Man

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Μπενζαμάν, ένας τρανς άνδρας σε διαδικασία μετάβασης, και η Οντ ζουν ευτυχισμένοι στη Βρετάνη. Ωστόσο, σύντομα θα βαδίσουν σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς η μόνη λύση για να αποκτήσουν παιδί είναι να μείνει έγκυος ο Μπενζαμάν. Αντιμέτωποι με ερωτήματα δίχως απαντήσεις και πρωτοφανή διλήμματα, οι δύο νέοι είναι υποχρεωμένοι να επαναπροσδιορίσουν ολόκληρη τη ζωή τους. Αποδομώντας την καθαγιασμένη εικόνα της γυναικείας μητρότητας, αυτό το συγκινητικό ταξίδι αυτοπροσδιορισμού αντανακλά τη ρευστότητα της εποχής μας και αμφισβητεί κάθε προκαθορισμένο ρόλο και ταυτότητα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Marie-Castille Mention-Schaar
Σενάριο: Christian Sonderegger, Marie-Castille Mention-Schaar
Διεύθυνση φωτογραφίας: Myriam Vinocour
Μοντάζ: Benoît Quinon
Ήχος: Dominique Levert
Ηθοποιοί: Noémie Merlant, Soko, Vincent Dedienne, Gabriel Almaer, Alysson Paradis, Anne Loiret, Geneviève Mnich, Jonas Ben Ahmed
Παραγωγή: Willow Films
Παραγωγοί: Marie-Castille Mention-Schaar
Συμπαραγωγή: Scope Pictures, France 2 Cinéma
Σκηνικά: Isabelle Quillard
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 108'
Επικοινωνία: Pyramide International, Alberto Alvarez, alberto@pyramidefilms.com

Μαρί-Καστίγ Μανσιόν-Σααρ

Η Μαρία-Καστίγ Μονσιόν-Σάαρ ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος στο Λος Άντζελες, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως σύμβουλος στο Καναδικό Κέντρο Κινηματογράφου και στην εταιρεία παραγωγής Columbia Pictures. Επιστρέφοντας στη Γαλλία, ανέλαβε την παραγωγή δεκατεσσάρων κινηματογραφικών ταινιών, ενώ το 2015 ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής, τη Willow Films. Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας Meet the Elizabethz, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία. Η ταινία Ένας καλός άνθρωπος είναι η έκτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί.

Φιλμογραφία

2012 Ma Première Fois
2014 Les Héritiers
2016 Heaven Will Wait
2018 All About Mothers
2020 A Good Man