Εχθρός εκ των έσω

Kapitan Volkonogov Bezhal

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Καπετάν Φίοντορ Βολκόνογκοφ, ένα σεβάσμιο και πειθήνιο όργανο του νόμου της Σοβιετίας, γίνεται μάρτυρας κάποιων ύποπτων ανακρίσεων από τις οποίες περνούν οι συνάδελφοί του. Καθώς νιώθει πως ότι η σειρά του πλησιάζει, δραπετεύει και σύντομα τρέπεται σε φυγή, κυνηγημένος από τους πρώην συναδέλφους του. Ευάλωτος και απελπισμένος, ο Φίοντορ συνειδητοποιεί τη μεγάλη εικόνα και τη θέση του σε αυτήν, και ότι η μετάνοια είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από το αιώνιο μαρτύριο της Κόλασης. Αλλά ο χρόνος τελειώνει και το ανθρωποκυνηγητό κορυφώνεται... Μια ζοφερή, πλην απολαυστική παραβολή, που παραπέμπει στις υπαρξιακές τραγωδίες του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, στο παράλογο του Νικολάι Γκόγκολ και στον πρώιμο μαγικό ρεαλισμό του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Αλεξέι Τσουπόφ, Νατάσα Μερκούλοβα
Σενάριο: Natasha Merkulova, Aleksey Chupov, Mart Taniel
Διεύθυνση φωτογραφίας: Mart Taniel
Μοντάζ: François Gédigier
Ήχος: Matis Rei
Μουσική: Elena Stroganova, Matis Rei
Ηθοποιοί: Yuriy Borisov, Timofey Tribuntsev, Aleksandr Yatsenko, Nikita Kukushkin, Vladimir Epifantsev, Anastasiya Ukolova, Natalya Kudryashova, Dmitriy Podnozov, Viktoriya Tolstoganova, Yuriy Kuznetsov, Igor Savochkin
Παραγωγή: Place of Power, Lookfilm
Παραγωγοί: Valeriy Fedorovich, Evgeniy Nikishov, Aleksandr Plotnikov
Συμπαραγωγή: Homeless Bob Production, Kinovista
Συμπαραγωγοί: Katrin Kissa, Charles-Evrard Tchekhoff, Nadiia Zaionchkovska
Κοστούμια: Nadezhda Vasileva
Σχεδιασμός παραγωγής: Sergey Fevralev
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρωσία, Εσθονία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 126'
Ελληνική διανομή: Cinobo
Επικοινωνία: Memento International

Αλεξέι Τσουπόφ, Νατάσα Μερκούλοβα

Η Νατάσα Μερκούλοβα (1979) και ο Αλεξέι Τσούποφ (1973) ξεκίνησαν ως σεναριογραφικό/σκηνοθετικό δίδυμο το 2013, στο ντεμπούτο τους Intimate Parts. Η ταινία έλαβε πάνω από 30 βραβεία και υποψηφιότητες σε Φεστιβάλ όπως το Κάρλοβι Βάρι, το Fort Lauderdale και το Black Nights στο Ταλίν. Το 2018 η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους, με τίτλο The Man Who Surprised Everyone, επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό «Horizons», του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου διακρίθηκε με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου. Το 2020 έγραψαν και σκηνοθέτησαν τη σειρά Call Center, η οποία κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Pilot FF. Αυτήν τη στιγμή συν-σκηνοθετούν το Anna K, μια σύγχρονη απόδοση του εμβληματικού μυθιστορήματος Άννα Καρένινα του Λέο Τολστόι, για μια παραγωγή του Netflix.

Φιλμογραφία

2013 Intimate Parts
2016 Krizis nezhnogo vozrasta (TV Mini Series)
2017 About Love. For Adults Only (segment “Swingers”)
2018 The Man Who Surprised Everyone
2020 Call Cebter (TV series)
2021 Captain Volkonogov Escaped