Κολλητές

Sestra

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Οι έφηβες Μάγια και Γιάνα είναι αχώριστες και κάνουν τα πάντα μαζί. Η ισχυρογνώμων Γιάνα συνήθως παίρνει τις αποφάσεις και η Μάγια ακολουθεί. Ένα βράδυ σ’ ένα πάρτυ, οι δυο τους πιάνουν την Ελένα, το πιο δημοφιλές κορίτσι του σχολείου, να κάνει σεξ με το αγόρι που ενδιαφέρει εδώ και καιρό την Μάγια, κι έτσι τους βιντεοσκοπούν. Η Γιάνα πείθει τη Μάγια να κοινοποιήσει το βίντεο, αλλά όταν αυτό κάνει τον γύρο του διαδικτύου η ζωή της Ελένα καταστρέφεται. Μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των τριών κοριτσιών οδηγεί στην εξαφάνιση της Ελένα και η Μάγια θέλει να πάει στην αστυνομία. Όμως η Γιάνα έχει κάτι άλλο κατά νου. Μια ιστορία ενηλικίωσης με θέμα τη διάλυση μιας φιλίας μεταξύ δύο έφηβων κοριτσιών, η οποία διερευνά με λεπτότητα το φαινόμενο του bullying στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εξαπλώνεται μεταξύ της γενιάς των εφήβων.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ντίνα Ντούμα
Σενάριο: Dina Duma, Martin Ivanov
Διεύθυνση φωτογραφίας: Naum Doksevski
Μοντάζ: Martin Ivanov
Μουσική: Igor Vasilev – Novogradska
Ηθοποιοί: Antonija Belazelkoska, Mia Giraud
Παραγωγή: List Production
Παραγωγοί: Marija Dimitrova
Συμπαραγωγή: Added Value Films, Videa Production, Arizona Productions
Συμπαραγωγοί: Liridon Cahani, Biljana Vusovic, Guillaume De Seille
Κοστούμια: Roza Trajceska Ristovska
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο*, Μαυροβούνιο
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 91'
Επικοινωνία: Cercamon

* Η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται με επιφύλαξη των θέσεων ως προς το καθεστώς και σύμφωνα με την Απόφαση του ΣΑ ΗΕ 1244/1999 και τη Γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Ντίνα Ντούμα

Η Ντίνα Ντούμα γεννήθηκε το 1991 στα Σκόπια. Αποφοίτησε με πτυχίο Σκηνοθεσίας για τον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση από τη Σχολή Δραματικών Τεχνών των Σκοπίων το 2014 και το 2016 συμμετείχε στο Berlinale Talents. Η Ντούμα έχει γυρίσει πολλές ταινίες μικρού μήκους. Το Sisterhood, η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, έκανε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό East of the West του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Φιλμογραφία

2016 Elena (μμ)
2018 Without Love (μμ)
2017 They Come from the Center of the World (μμ)
2021 Sisterhood