Ο εργοδότης και ο εργαζόμενος

El empleado y el patrón

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο εργοδότης είναι ένας νέος άντρας που φαίνεται να έχει την τύχη με το μέρος του, με εξαίρεση μια διαρκή ανησυχία: την υγεία του μωρού παιδιού του. Ο εργαζόμενος αναζητά έναν τρόπο για να μπορέσει να μεγαλώσει το δικό του μωρό, έτσι, όταν ο εργοδότης τον προσλαμβάνει για να δουλέψει στα χωράφια του, δέχεται τη δουλειά χωρίς δισταγμό και παρά την έλλειψη εμπειρίας του. Θα ικανοποιήσουν αμφότεροι τις ανάγκες τους βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Όμως μια μέρα συμβαίνει ένα ατύχημα. Αυτό το απρόοπτο γεγονός θα δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη μοίρα και των δύο οικογενειών.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Μανουέλ Νιέτο Σας
Σενάριο: Manuel Nieto Zas
Διεύθυνση φωτογραφίας: Arauco Hernández Holz
Μοντάζ: Pablo Riera
Ήχος: Catriel Vildosola
Μουσική: Holocausto Vegetal, Buenos Muchachos
Ηθοποιοί: Nahuel Pérez Biscayart, Cristian Borges, Justina Bustos
Παραγωγή: Roken Films
Παραγωγοί: Manuel Nieto, Bárbara Francisco, Georgina Baisch, Cecilia Salim, Paola Wink, Michael Wahrmann, Julia Alves, Nathalie Trafford
Συμπαραγωγή: Pasto, Murillo Cine, Vulcana, Sancho&Punta, Paraíso Production
Κοστούμια: Lucía Gasconi
Σχεδιασμός παραγωγής: Alejandro Castiglioni, Nicole Davrieux
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ουρουγουάη, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 107'
Επικοινωνία: Latido Films

Μανουέλ Νιέτο Σας

Ο Μανουέλ Νιέτο Ζας (Μοντεβιδέο, 1972) ανήκει στη νέα γενιά του Ουρουγουανού Κινηματογράφου. Το 2006, έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, το La Perrera, το οποίο κέρδισε το Tiger Award στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Ακολούθησε το El Lugar del hijo (2013), για το οποίο ανέλαβε, πέρα από το σενάριο και τη σκηνοθεσία, και την παραγωγή. Έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο και απέσπασε, μεταξύ άλλων, το βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ της Αβάνα. Το The Employer and the Employee κέρδισε το βραβείο Egeda στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν το 2020 και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του το 2021 στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.

Φιλμογραφία

2006 La Perrera | The Dog Pound
2013 El Lugar del hijo | The Militant
2021 The Employer and the Employee