Το κορίτσι και η αράχνη

Das Mädchen und die Spinne

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Λίζα μετακομίζει. Η Μάρα μένει πίσω. Με φόντο κάποιες κούτες που μετακινούνται, τοίχους που βάφονται και ντουλάπια που χτίζονται, μια άβυσσος αρχίζει να ανοίγεται και ο χώρος ξαφνικά γεμίζει νοσταλγία, πυροδοτώντας μια σειρά συναισθηματικών μεταπτώσεων. Το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας με θέμα την ενότητα των ανθρώπων είναι μια κωμικοτραγική ταινία καταστροφής, μια ποιητική μπαλάντα για την αλλαγή και την παροδικότητα, η οποία προσκαλεί τον θεατή σε ένα πανοπτικό που ζυγίζει κάθε μορφή ανθρώπινων σχέσεων, καθώς εναλλάσσεται από μελέτη της καθημερινής ζωής σε παραμύθι και από εκεί σε ψυχογράφημα ενός εύθραυστου κόσμου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ραμόν Τσούρχερ, Σίλβαν Τσούρχερ
Σενάριο: Aline Schmid, Adrian Blaser
Διεύθυνση φωτογραφίας: Alexander Hasskerl
Μοντάζ: Ramon Zürcher, Katharina Bhend
Ήχος: Balthasar Jucker
Μουσική: Philipp Moll
Ηθοποιοί: Henriette Confurius, Liliane Amuat, Ursina Lardi, Flurin Giger, Ivan Georgiev
Παραγωγή: Beauvoir Films
Παραγωγοί: Aline Schmid, Adrian Blaser
Συμπαραγωγή: Zürcher Film, Swiss Radio and Television
Συμπαραγωγοί: Silvan Zürcher
Κοστούμια: Anne-Sophie Raemy
Σχεδιασμός παραγωγής: Sabina Winkler, Mortimer Chen
Μακιγιάζ: Simone Enkerli
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελβετία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 98'
Επικοινωνία: Cercamon

Ραμόν Τσούρχερ, Σίλβαν Τσούρχερ

Ο Ραμόν Τσούρχερ (1982), γράφτηκε μετά το λύκειο σ’ ένα εισαγωγικό πρόγραμμα για σχέδιο στο Biel-Bienne School of Design στην Ελβετία. Από το 2002 ως το 2005 σπούδασε Καλές Τέχνες στο Bern School of Arts (HKB). Από το 2006 ως το 2014 σπούδασε σκηνοθεσία στη Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Βερολίνο (DFFB). Αποφοίτησε με την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους The Strange Little Cat, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στο Φόρουμ της Μπερλινάλε το 2013 και συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ κερδίζοντας πολλά βραβεία (περιλαμβανομένου του New Talent Grand PRIX στο Φεστιβάλ Κοπεγχάγης και του “Standard” – Audience Jury Award στη Βιενάλε).

Ο Ζίλβαν Τσούρχερ (1982), σπούδασε φιλοσοφία, κινηματογράφο και γερμανικές σπουδές στα πανεπιστήμια της Βέρνης και Ζυρίχης, από το 2002 ως το 2008. Ταυτόχρονα δούλευε ως χειριστής μηχανής προβολής σε ένα σινεμά της Βέρνης. Από το 2009 ως το 2014 σπούδασε κινηματογραφική παραγωγή στη Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Βερολίνο (DFFB). Κατα τη διάρκεια των σπουδών του, ανέλαβε την παραγωγή για διάφορες ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους. Παράλληλα δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη και δημιούργησε το δικό του υλικό για ταινίες μυθοπλασίας. Το 2013 αποφοίτησε με την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, το The Strange Little Cat, η οποία διακρίθηκε με πολλά βραβεία.

Φιλμογραφία

Ramon Zürcher
2013 The Strange Little Cat
2021 The Girl and the Spider

Silvan Zürcher
2021 The Girl and the Spider