Θα έρθει από τον ουρανό

Ελληνική πρεμιέρα

Ο Λίβαϊ έχει εγκατασταθεί (στα τυφλά και χωρίς συμβόλαιο) σ’ ένα διαμέρισμα στον Λόφο του Χόλιγουντ και αράζει εκεί ώσπου να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του: επεργάζεται άλλωστε την έξοδό του από το Λος Άντζελες... Πολύ σύντομα πιάνει φιλίες με τον νέο του γείτονα, τον Τζον, και οι δυο τους μοιράζονται ιστορίες κάτω από τον λαμπερό ουρανό και τα σύννεφα καπνού της πόλης, σαν να ήταν κολλητοί απ’ τα παλιά. Μια μέρα, όμως, ο Λίβαϊ και ο Τζον γίνονται μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού που διαδραματίζεται στον ιδιωτικό τους χώρο. Παρ' ότι τρομοκρατούνται στην αρχή, σύντομα θα αντιληφθούν πως αυτό το γεγονός θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή τους και να τους δώσει κάποια αίσθηση προορισμού. Με το μυαλό τους προσηλωμένο στο χρήμα, οι δύο άκυροι αυτοί άντρες θα επιχειρήσουν να αποδείξουν το μεταφυσικό. Οι Στενές επαφές τρίτου τύπου συναντούν το Beavis and Butthead σε αυτή την ακατάταχτη ταινία για την υπαρξιακή διάσταση των θεωριών συνωμοσίας, η οποία ανανεώνει οριστικά το αμερικανικό indie.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Άρον Μούρχεντ, Τζάστιν Μπένσον
Σενάριο: Justin Benson
Διεύθυνση φωτογραφίας: Aaron Moorhead
Μοντάζ: Michael Felker, Justin Benson, Aaron Moorhead
Ήχος: Yahel Dooley, Shawn Duffy, Tom Boykin
Μουσική: Jimmy LaValle
Ηθοποιοί: Aaron Moorhead, Justin Benson, Sarah Adina Smith, Wanjiru M. Njendu, Issa Lopez, Vinny Curran
Παραγωγή: Rustic Films
Παραγωγοί: David Lawson Jr., Aaron Moorhead, Justin Benson
Σχεδιασμός παραγωγής: Ariel Vida
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 116΄
Επικοινωνία: The Festival Agency

Άρον Μούρχεντ, Τζάστιν Μπένσον

Οι Τζάστιν Μπένσον και Άαρον Μούρχεντ, γνωστοί ως Moorhead & Benson, είναι το σκηνοθετικό δίδυμο πίσω από την καλτ επιτυχία επιστημονικής φαντασίας του 2018, The Endless, και τη ρομαντική ταινία τρόμου Spring, Synchronic, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Μάκι, αλλά και τη συναρπαστική επιτυχία του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα του 2012, Resolution. Ακολουθώντας μια αυτοσχέδια προσέγγιση στη δημιουργία ταινιών, αναλαμβάνουν συχνά όσο περισσότερους ρόλους μπορούν: είναι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί, υπεύθυνοι φωτογραφίας, μοντέρ, και υπεύθυνοι ειδικών εφέ. Σε συνεργασία με τον συμπαραγωγό τους Ντέιβιντ Λόσον, βρίσκονται στο τιμόνι της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής Rustic Films (She Dies Tomorrow). Έχουν πρόσφατα σκηνοθετήσει τη σειρά του Νέτφλιξ Archive 81, το Moon Knight και το Loki (2η σεζόν) για τα στούντιο της Marvel. Η πέμπτη τους ταινία, το Something in the Dirt, έκανε πρεμιέρα στο Sundance και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους της Αμερικής τον Νοέμβριο του 2022, έχοντας συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές.

Φιλμογραφία

Aaron Moorhead:

2005 For the Motherland (μμ)
2010 A Glaring Emission
2013 Wrecked (μμ)
2017 The Endless (συν-σκηνοθεσία)
2019 Synchronic (συν-σκηνοθεσία)
2022 Something in the Dirt (συν-σκηνοθεσία)


Justin Benson:

2010 A.M. (μμ)
2012 Resolution
2017 The Endless (συν-σκηνοθεσία)
2019 Synchronic (συν-σκηνοθεσία)
2022 Something in the Dirt (συν-σκηνοθεσία)