Η Έμιλυ η κακοποιός

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Έμιλι πνίγεται από τα χρέη του φοιτητικού της δανείου και είναι αποκλεισμένη από την αγορά εργασίας λόγω του κάπως βεβαρυμένου ποινικού μητρώου της. Αναζητώντας απεγνωσμένα κάποιου είδους εισόδημα, αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά ως «χαζή πελάτισσα», αγοράζοντας προϊόντα με κλεμμένες πιστωτικές που της παρέχει ένας μεσάζοντας, ο Γιουσέφ. Καθώς περνάει από μια σειρά συνεντεύξεων που δεν οδηγούν πουθενά, η Έμιλι δεν θα αργήσει να γοητευτεί από το εύκολο χρήμα και τις παράνομες συγκινήσεις της καπιταλιστικής μαύρης αγοράς, αλλά και από τον χαρισματικό μέντορά της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Τζον Πάτον Φορντ
Σενάριο: John Patton Ford
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jeff Bierman
Μοντάζ: Harrison Atkins
Ήχος: Martín Hernández, Jaime Sainz Cuevas, Roland N. Thai
Μουσική: Nathan Halpern
Ηθοποιοί: Aubrey Plaza, Theo Rossi, Megalyn Echikunwoke, Gina Gershon
Παραγωγή: Low Spark Films
Παραγωγοί: Tyler Davidson, Aubrey Plaza, Drew Sykes
Συμπαραγωγοί: Katie Sanders
Κοστούμια: Amanda Wing Yee Lee
Σχεδιασμός παραγωγής: Liz Toonkel
Executive producer: Kevin Flanigan, Dexter Braff, Angus Wall, Kent Kubena, Lowell Shapiro, Mike Dill
Μακιγιάζ: Renae Goodhew
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 97΄
Επικοινωνία: Park Circus
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο της Επιτροπής για την Καλύτερη Μεγάλου Μήκους Ταινία & Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία – Annapolis Film Festival 2022

Τζον Πάτον Φορντ

Ο Τζον Πάτον Φορντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Καρολίνα, και εργάστηκε ως μοντέρ για την τηλεόραση προτού ολοκληρώσει το MFA του στο American Film Institute. Η ταινία αποφοίτησής του, το Patrol, έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Sundance το 2010 και ήταν επιλαχούσα για τα Βραβεία Όσκαρ του 2011. Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά για εταιρείες όπως η Toyota, η Audi, η Pepsi, και η Tide, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εξέλιξη των υπόλοιπων πρότζεκτ του. Το 2014, το μουσικό βίντεο που σκηνοθέτησε για τους Hannah Georgas Enemies έκανε πρεμιέρα στο Vice. Είναι επίσης συγγραφέας, γνωστός για το σενάριο του Rothchild. Το Emily the Criminal είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Φιλμογραφία

2010 Patrol (μμ)
2022 Emily the Criminal