Η Λίονορ ποτέ δεν πεθαίνει

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Λίονορ Ρέγιες υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της φιλιππινέζικης βιομηχανίας κινηματογράφου, έχοντας υπογράψει δημιουργός πολλών επιτυχημένων ταινιών δράσης. Τώρα όμως δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του σπιτιού της. Όταν διαβάζει μια διαφήμιση που αναζητά σενάρια, η Λίονορ επιστρέφει σε ένα ημιτελές έργο της με πρωταγωνιστή τον νεαρό ευγενή Ρονουάλντο, ο οποίος αναγκάζεται να αναζητήσει τη συμμορία που δολοφόνησε τον αδερφό του και να πάρει εκδίκηση. Ενώ η φαντασία της τής προσφέρει θεωρητικά μια διέξοδο απ’ την πραγματικότητα, όταν μια τηλεόραση θα πέσει πάνω της και θα την οδηγήσει σε κώμα, η Λίονορ θα μεταφερθεί κυριολεκτικά εκτός πραγματικότητας και εντός του κόσμου της μισοτελειωμένης ταινίας της. Έτσι θα μπορέσει να ζήσει τα πιο τρελά της όνειρα και να ανακαλύψει το ιδανικό τέλος της ιστορίας της. Με αυτό το ντεμπούτο, μια ανερχόμενη σκηνοθέτρια εκφράζει την πηγαία αγάπη της για το σινεμά, με μια ταινία αντισυμβατικού στιλ και μια ανεπανάληπτη ερμηνεία από την άκρως ερωτεύσιμη πρωταγωνίστριά της. Η Ραμίρες Εσκομπάρ παραδίδει ένα επιτυχημένο κράμα κωμικών περιπετειών, συναρπαστικών αναπαραστάσεων εποχής, και αναστοχαστικής αφήγησης· παράλληλα, «γειώνει» την ιστορία μέσω της αυθεντικής συγκίνησης που προκαλεί η απότομη διάλυση μιας οικογένειας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μαρτίκα Ραμίρες Εσκομπάρ
Σενάριο: Martika Ramirez Escobar
Διεύθυνση φωτογραφίας: Carlos Mauricio
Μοντάζ: Lawrence S. Ang
Ήχος: Corinne De San Jose
Μουσική: Alyana Cabral, Pan De Coco
Ηθοποιοί: Sheila Francisco, Bong Cabrera, Rocky Salumbides, Anthony Falcon
Παραγωγή: Arkeofilms
Παραγωγοί: Monster Jimenez, Mario Cornejo
Σχεδιασμός παραγωγής: Eero Yves S. Francisco
Executive producer: Aurora Oreta, Martika Ramirez Escobar, Quark Henares
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φιλιππίνες
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 100΄
Επικοινωνία: Cercamon
Βραβεία/Διακρίσεις: Ειδικό Βραβείο «Innovative Spirit» της Επιτροπής (Κατηγορία «Δράμα», World Cinema) – Sundance Film Festival 2022, Βραβείο Amplify Voices Award – Toronto IFF 2022

Μαρτίκα Ραμίρες Εσκομπάρ

Η Μαρτίκα Ραμίρες Εσκομπάρ γεννήθηκε στη Μανίλα το 1992. Η αγάπη της για το παράδοξο αποτυπώνεται ανάγλυφα στις ταινίες και τις φωτογραφίες της. Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο των Φιλιππινών η ταινία αποφοίτησής της Stone Heart συμμετείχε στο 19ο Φεστιβάλ του Μπουσάν και προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο. Κέρδισε επίσης το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φεστιβάλ Cinemalaya. Η πιο πρόσφατη δουλειά της, το Quadrilaterals, έκανε πρεμιέρα στο 9ο Φεστιβάλ DMZ Docs. Είναι απόφοιτη του Berlinale Talents Tokyo, της Asian Film Academy, του Southeast Asian Film Lab, του Luang Prabang Talent Lab, του Fantastic Film School και του Mowelfund Film Institute, ενώ έχει διακριθεί και με το Purin Film Fund. Εργάζεται ως freelance σκηνοθέτρια και διευθύντρια φωτογραφίας για διάφορα στούντιο παραγωγής στη Μανίλα.

Φιλμογραφία

2020 Living Things (μμ)
2022 Leonor Will Never Die