Όλα είναι δρόμος

Όλα είναι δρόμος

Σπονδυλωτή ταινία για τρεις ανθρώπους που πορεύονται προς μια οριακή στιγμή της ζωής τους. Ασημένιο νόμισμα στα χείλη: Σε μια ανασκαφή, ένας αρχαιολόγος του οποίου ο γιος αυτοπυροβολήθηκε ενώ υπηρετούσε στο στρατό, ανακαλύπτει έναν ασύλητο τάφο με το λείψανο ενός αξιωματικού των ελληνιστικών χρόνων. Η τελευταία νανόχηνα: μια ομάδα ορνιθολόγων πηγαίνει στο Δέλτα του Έβρου για να βρει, καθοδηγούμενη από έναν ηλικιωμένο θηροφύλακα, την τελευταία νανόχηνα που έχει καταφύγει εκεί. Όταν ένας λαθροκυνηγός σκοτώνει τη νανόχηνα, ο θηροφύλακας θα τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Βιετνάμ: ένας μεσήλικας εργοστασιάρχης, απηυδισμένος γιατί η γυναίκα του πήρε τα παιδιά τους και τον άφησε, ισοπεδώνει κυριολεκτικά ένα αγροτικό σκυλάδικο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Παντελής Βούλγαρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Φρέντζος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς
Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζανάς, Θανάσης Τεκνεσχίδης, Χάρης Κε&delta
Παραγωγή: Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Θεσσαλονίκη 1997, Alco Films, ΕΡΤ ΑΕ
Παραγωγοί: Παντελής Βούλγαρης
Συμπαραγωγή: ΕΚΚ
Κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου
Μακιγιάζ: Φανή Αλεξάκη
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1998
Διάρκεια: 118΄
Επικοινωνία: Logline (Ελένη Μπερτές, eleni@mail.com)
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Γιώργος Αρμένης), Μακιγιάζ – Κρατικά Βραβεία Υπουργείου Πολιτισμού 1998

 
* Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Παντελής Βούλγαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία του Μικρά Αγγλία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Όσκαρ 2013.

Φιλμογραφία

1966 Τζίμης ο τίγρης (μμ)
1972 Το προξενιό της Άννας
1973 Ο μεγάλος ερωτικός (ντοκ)
1976 Happy Day
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1981 Κάρολος Κουν (ντοκ)
1985 Τα πέτρινα χρόνια
1987 Γιάννης Ρίτσος (ντοκ)
1988 Η Φανέλα με το 9
1991 Ήσυχες μέρες του Αυγούστου
1995 Ακροπόλ
1998 Όλα είναι δρόμος
2004 Νύφες
2009 Ψυχή βαθιά
2013 Μικρά Αγγλία
2017 Το τελευταίο σημείωμα