Ο καλός οδηγός

The Good Driver

Παγκόσμια πρεμιέρα

Ο Ιβάν, ένας Βούλγαρος οδηγός ταξί που ζει στο τουριστικό θέρετρο Golden Sands μαζί με τον καλύτερό του φίλο, προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα για να πάει στη Φινλανδία ώστε να συναντήσει τη γυναίκα και τον γιο του. Αλλά ο Ιβάν μπλέκει σε μπελάδες με ντόπιους εγκληματίες και αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας του, στο χωριό όπου μεγάλωσε, δίπλα στα τουρκικά σύνορα. Εκεί αρχίζει να εργάζεται για τον δήμαρχο της περιοχής, αναλαμβάνοντας καθήκοντα που πάλευε να αποφύγει πάση θυσία. Το κινηματογραφικό πορτρέτο ενός Βαλκάνιου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τα λάθη του παρελθόντος, το οποίο μας λέει πως, τελικά, μόνο η φιλία και η εμπιστοσύνη μπορούν να μας βοηθήσουν όταν τα πράγματα δυσκολέψουν.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Τόνισλαβ Χρίστοφ
Σενάριο: Kaarle Aho, Tonislav Hristov, Konstantin Bojanov
Διεύθυνση φωτογραφίας: Orlin Ruevski
Μοντάζ: Mervi Junkkonen
Ήχος: Gustaf Berger
Μουσική: Lisa Nordström
Ηθοποιοί: Malin Krastev, Gerasim Georgiev, Slava Doycheva, Yoana Ilieva, Anna Bankina, Kitodar Todorov, Nikola Dodov, Yonko Dimitrov, Ivan Fransuzov, Ivan Halachev, Iskren Panchev
Παραγωγή: Making Movies
Παραγωγοί: Kaarle Aho, Kai Nordberg
Συμπαραγωγή: Soul Food, Film i Väst, Cinenic
Συμπαραγωγοί: Andrea Stanoeva, Kristina Börjeson, Rickard Olsson, Annika Hellström, Erika Malmgren
Κοστούμια: Eka Bichinashvili
Σχεδιασμός παραγωγής: Severina Stoyanova
Μακιγιάζ: Rositza Gerassimova
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία, Σουηδία, Βουλγαρία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 99΄
Επικοινωνία: Making Movies

Τόνισλαβ Χρίστοφ

Ο Τόνισλαβ Χρίστοφ γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1978 και ζει μεταξύ Φινλανδίας και Βουλγαρίας. Σκηνοθέτησε το πρώτο του ντοκιμαντέρ με τίτλο Family Fortune (2008) για τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό YLE και την Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, το Rules of Single Life (2011), βρήκε διανομή στη Φινλανδία και στη Βουλγαρία, διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σόφιας με το βραβείο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και προβλήθηκε σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Γίχλαβα, Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο, κ.ά.). Το ντοκιμαντέρ του με τίτλο The Good Postman (2016) συμμετείχε στο βασικό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ το 2017, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Sundance και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, όπως και για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 2017.

Φιλμογραφία

2005 Hercules (μμ ντοκ)
2011 Rules of Single Life (ντοκ)
2014 Love & Engineering (ντοκ)
2016 The Good Postman (ντοκ)
2019 The Magic Life of V (ντοκ)
2022 The Last Seagull (ντοκ)
2022 The Good Driver