Καθαρτήριο

Καθαρτήριο

Ελληνική πρεμιέρα

Ένας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος
Σενάριο: Βασίλης Μαζωμένος, Βασίλης Γουδέλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φώτης Μήτσης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Χρηστάρας, Εύη Λόη
Ήχος: Κώστας Χρυσόγελος, Αντώνης Σαμαράς
Μουσική: Μιχάλης Νιβολιανίτης, Αλέξανδρος Χρηστάρας
Ηθοποιοί: Μαρία Ζορμπά, Γιάννης Κοκιασμένος, Ανδρέας Νάτσιος, Αγγελική Καρυστινού, Κώστας Μπάρας, Θόδωρος Κατσ&a
Παραγωγή: Horme Pictures, Prosenghisi Film & Video Productions
Παραγωγοί: Βασίλης Μαζωμένος, Πάνος Παπαδόπουλος
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, ΕΚΟΜΕ
Συμπαραγωγοί: Κώστας Αλατάς
Κοστούμια: Σοφία Κατσούρα
Σκηνικά: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 95΄
Ελληνική διανομή: Alatas Films (Κώστας Αλατάς, vasilisalatasfilms@yahoo.gr)
Επικοινωνία: Horme Pictures (info@hormepictures.com)

Βασίλης Μαζωμένος

Ο Βασίλης Μαζωμένος είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ιδρυτής και διευθύνων της εταιρείας Ορμή (Horme Pictures), έχει γράψει και σκηνοθετήσει δέκα μεγάλου μήκους ταινίες. Είναι επίσης γνωστός ως παραγωγός μικρού μήκους ταινιών.

Φιλμογραφία

1995 Μέρες οργής, ένα ρέκβιεμ για την Ευρώπη
1996 Ο θρίαμβος του χρόνου
1998 Το χρήμα, μια μυθολογία του σκότους
2002 Η μνήμη
2004 Λόγοι και αμαρτήματα
2009 Guilt
2012 10η μέρα
2016 Γραμμές
2019 Εξορία
2020 Καθαρτήριο