Blackbird

Blackbird

Δύο αδέλφια από τις Νήσους του Σολομώντα αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους και να μετακομίσουν στην Αυστραλία, στα τέλη του 19ου αιώνα, δουλεύοντας σαν σύγχρονοι είλωτες σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων. Ακροβατώντας ανάμεσα στις αναμνήσεις από την πατρίδα και τη σκληρή πραγματικότητα του ξεριζωμού, η κάμερα αντιπαραβάλλει εικόνες από τα κατάφυτα τοπία με τη μονοτονία των χωραφιών και της καθημερινής εργασίας. Ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο άγνωστες και σκοτεινές σελίδες της αυστραλιανής ιστορίας, τους «σκλάβους της ζάχαρης», αυτή η λυρική μικρού μήκους ταινία είναι μια διακήρυξη αποφασιστικότητας και δίψας για επιβίωση.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Άμι Μπαταλιμπάσι
Σενάριο: Amie Batalibasi
Διεύθυνση φωτογραφίας: Mark Morris
Μοντάζ: Amie Batalibasi
Ηθοποιοί: Jeremy Bobby, Regina Lepping, Putu Winchester
Παραγωγή: Melbourne University Victorian College of the Arts
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Αυστραλία
Έτος Παραγωγής: 2015
Διάρκεια: 13΄
Επικοινωνία: Ronin Films
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Best of the Fest – Pasifika FF 2016, Βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – Sydney Indie FF 2017, Καλύτερη Μικρού Μήκους (People’s Choice Award – Maoriland FF 2017

Associate Producers: John Harvey & Lia Pa’apa’a
Supervising Producer: Sandra Sciberras
Community Consultant: Elizabeth Warren

Άμι Μπαταλιμπάσι

Η Άμι Μπαταλιμπάσι είναι συγγραφέας, σκηνοθέτις και παραγωγός, με καταγωγή από τις φυλές Feralimae/Kosi των Νήσων του Σολομώντα της Ωκεανίας. Η κινηματογραφική της πρακτική βασίζεται στο πάθος της να συνεργαστεί με διάφορους ανθρώπους και κοινότητες λαϊκής βάσης, με σκοπό την ανάδειξη ιστοριών που έχουν τη δυνατότητα να πυροδοτήσουν ενδυνάμωση και αλλαγή. Διακρίθηκε με την υποτροφία του Sundance Institute Merata Mita Fellowship, ενώ είναι απόφοιτη των προγραμμάτων Berlinale Talents και TIFF Filmmaker LAb (2018). Οι βραβευμένες της μικρού μήκους ταινίες έχουν προβληθεί στην Αυστραλία και διεθνώς. Στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας, ως μέντορας και εκπαιδεύτρια στον χώρο των media, έχει αναλάβει την παραγωγή δεκάδων ταινιών μικρού μήκους από πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες, μέσω συνεργατικών κοινοτικών πρότζεκτ με παιδιά και νέους, νεο-συσταθείσες ομάδες μεταναστών, απομονωμένες κοινότητες ιθαγενών και κοινοτήτων από διάφορα πολιτισμικά και γλωσσικά υπόβαθρα, εντός και γύρω από τη Μελβούρνη, τη διαπολιτειακή Αυστραλία και τις Νήσους του Σολομώντα. Είναι απόφοιτος (με αριστεία) του Melbourne University Victorian College of the Arts (VCA) με Graduate Diploma of Film and TV (Documentary) το 2007 και με Master of Film and TV (Narrative) το 2015.

Φιλμογραφία

2010 Tide of Change (μμ ντοκ)
2015 Blackbird (μμ)
2017 Docked (μμ)
2018 Aeasi (μμ)