Το άρωμα της βιολέτας

Το άρωμα της βιολέτας

Η Ισμήνη και η Ντίνα, δύο νεαρά κορίτσια, εξαδέρφες, ζουν στην Αθήνα. Η αφήγηση επικεντρώνεται  στις ιδιαιτερότητες του ψυχισμού τους, στη μεταξύ τους αντιπαλότητα, αλλά και στο κοινό τους χαρακτηριστικό: στην εμμονή τους σε ψευδαισθήσεις και στερεότυπα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Μαρία Γαβαλά
Σενάριο: Μαρία Γαβαλά
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φίλιππος Κουτσαφτής
Μοντάζ: Δέσπω Μαρουλάκου
Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος
Ηθοποιοί: Γιώτα Φέστα, Μαριτίνα Πάσσαρη, Νίκος Καμτσής, Άκης Δαβής, Γιάννης Χατζηγιάννης, Ροζίτα Κοέν
Παραγωγή: ΕΚΚ
Παραγωγοί: Μαρία Γαβαλά
Σκηνικά: Αμαλία Μιχαηλίδου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1985
Διάρκεια: 91΄

Μαρία Γαβαλά

Η Μαρία Γαβαλά γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1947. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός. Σκηνοθέτησε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, έγραψε κριτικές για τον κινηματογράφο, μετέφρασε θεωρητικά-κινηματογραφικά κείμενα καθώς και λογοτεχνικά έργα. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Σύγχρονος Κινηματογράφος. Έχει δημοσιεύσει πολλά κινηματογραφικά κείμενα στο περιοδικό Σύγχρονος Κινηματογράφος, σε εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για εκδηλώσεις της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, όπως και στους ιστότοπους Cinephilia gr. Fractal κ.ά. Είναι συγγραφέας δέκα πεζογραφικών έργων.

Φιλμογραφία

1973 Άνθρωποι και τόποι υπό εξέλιξη (ντοκ)
1974 Εκκλησίες της Αττικής (ντοκ)
1976 Crêpe de chine (μμ)
1977 Από τη μία άκρη στην άλλη (μμ)
1979 Αφήγηση / Περιπέτεια / Γλώσσα / Σιωπή
1982 Περί έρωτος
1985 Το άρωμα της βιολέτας
1988 Το μαγικό γυαλί