Κενός Νάρκισσος (Τα πάθη του βάλτου)

Blank Narcissus (Passion of the Swamp)

Ελληνική πρεμιέρα

Ένας ηλικιωμένος σκηνοθέτης ταινιών πορνό (τον οποίο υποδύεται ο Μάικλ Μπράντον, ο πρωταγωνιστής του Four Flies on Grey Velvet του Ντάριο Αρτζέντο) σχολιάζει εν έτει 2022 την underground ταινία που γύρισε το 1972 σε φιλμ 16mm – η οποία πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα. Ενώ ο γοητευτικός νεαρός στην ταινία εκπληρώνει μια σειρά ερωτικών φαντασιώσεων, ο σκηνοθέτης θρηνεί τον καταδικασμένη ερωτική του σχέση με τον πρωταγωνιστή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Στρίκλαντ
Σενάριο: Peter Strickland
Διεύθυνση φωτογραφίας: Tim Sidell
Μοντάζ: Inigo Manby
Μουσική: Xylitol
Ηθοποιοί: Michael Brandon, Sebastien Kapps
Παραγωγή: Red Breast Productions, Lunapark Pictures
Παραγωγοί: Serena Armitage, Pietro Greppi
Κοστούμια: Saffron Cullane
Σχεδιασμός παραγωγής: Felicity Hickson
Executive producer: Lauren Carroll Harris, Alexandra Burke, John Edmond
Μακιγιάζ: Jane Emily Arnold
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 12΄
Επικοινωνία: Red Breast Productions

Πίτερ Στρίκλαντ

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Στρίκλαντ γεννήθηκε το 1973 και ξεκίνησε να σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα από τον κινηματογράφο, κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησε μαγειρικά ηχοτοπία με τους The Sonic Catering Band, επέστρεψε στη δημιουργία ταινιών τη δεκαετία του 2000, στο τέλος της οποίας γύρισε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Katalin Varga. Παράλληλα με τη δημιουργία άλλων μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών, έχει επίσης γράψει ραδιοφωνικά έργα και έχει δημιουργήσει μια «συναυλιακή» ταινία για την Bjork, την οποία σκηνοθέτησε σε συνεργασία με τον Νικ Φέντον.

Φιλμογραφία

2004 A Metaphysical Education (μμ)
2005 Berberian Sound Studio (μμ)
2009 Katalin Varga
2012 Berberian Sound Studio
2014 The Duke of Burgundy
2017 Cobblers’ Lot (μμ)
2018 In Fabric
2019 GUO4 (μμ)
2020 Cold Meridian (μμ)
2022 Blank Narcissus (Passion of the Swamp) (μμ)
2022 Flux Gourmet