Οι τσαγκάρηδες

Cobblers’ Lot

Μια ελεύθερη απόδοση ενός παραδοσιακού τοπικού θρύλου από την Ουγγαρία, η συμβολή του Πίτερ Στρίκλαντ στη συλλογική σπονδυλωτή ταινία Εγχειρίδιο αναγνώρισης του κακού διηγείται αφαιρετικά ένα λαϊκό παραμύθι για δύο αδέρφια, αμφότεροι κατασκευαστές υποδημάτων, οι οποίοι διεκδικούν το χέρι μιας γοητευτικής πριγκίπισσας. Παραπέμποντας στην αισθητική του βωβού κινηματογράφου, με την ιστορία να ξεδιπλώνεται μέσα από περίτεχνους μεσότιτλους, το μοναδικό καλλιτεχνικό όραμα του Στρίκλαντ φτάνει στο απόγειο του. Ο συνδυασμός των έντονων γκροτέσκων στοιχείων με μια ανάλαφρη αίσθηση του χιούμορ καθορίζουν τον επίλογο μιας ταινίας που συνυφαίνει αλλόκοτες και τρομακτικές ιστορίες, ικανές να στοιχειώσουν το κοινό εφ’ όρου ζωής.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Πίτερ Στρίκλαντ
Σενάριο: Peter Strickland
Διεύθυνση φωτογραφίας: Márk Györi
Μοντάζ: Mátyás Fekete
Ηθοποιοί: Károly Hajduk, Péter Jankovics, Fatma Mohamed, László Konter, Justin Turner
Παραγωγοί: Dóra Nedeczky, Andy Starke, Esther Turan
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ουγγαρία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 12΄
Επικοινωνία: Weird Wave Film Distribution

Πίτερ Στρίκλαντ

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Στρίκλαντ γεννήθηκε το 1973 και ξεκίνησε να σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα από τον κινηματογράφο, κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησε μαγειρικά ηχοτοπία με τους The Sonic Catering Band, επέστρεψε στη δημιουργία ταινιών τη δεκαετία του 2000, στο τέλος της οποίας γύρισε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Katalin Varga. Παράλληλα με τη δημιουργία άλλων μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών, έχει επίσης γράψει ραδιοφωνικά έργα και έχει δημιουργήσει μια «συναυλιακή» ταινία για την Bjork, την οποία σκηνοθέτησε σε συνεργασία με τον Νικ Φέντον.

Φιλμογραφία

2004 A Metaphysical Education (μμ)
2005 Berberian Sound Studio (μμ)
2009 Katalin Varga
2012 Berberian Sound Studio
2014 The Duke of Burgundy
2017 Cobblers’ Lot (μμ)
2018 In Fabric
2019 GUO4 (μμ)
2020 Cold Meridian (μμ)
2022 Blank Narcissus (Passion of the Swamp) (μμ)
2022 Flux Gourmet