Ένα

One

Η πρώτη μου ταινία περιέχει και το πρώτο φιλμάκι που τράβηξα στη ζωή μου, με τίτλο Ένα. Το είχα τραβήξει για το πρώτο μάθημα κινηματογράφου που δίδαξε ο Κιθ Σάνμπορν το 1978, στο Τμήμα Media Studies του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, όταν είχε μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του και δούλευε με τον Χόλις Φράμπτον. Ήμουν δεκαεπτά ετών. Στο πλαίσιο της εργασίας έπρεπε να γυρίσουμε ένα φιλμάκι Super 8 με την κάμερα στατική. Το αποτέλεσμα είναι μια ποιητική/κινηματογραφική ατάκα. Προς έκπληξή μου, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το στρουκτουραλιστικό πνεύμα της εποχής. (Ιβ Χέλερ)

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ιβ Χέλερ
Παραγωγή: Menzel Films
Φορμάτ: 35mm
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ, Αυστρία
Έτος Παραγωγής: 1978
Διάρκεια:
Επικοινωνία: sixpackfilm

Σύλληψη & υλοποίηση: Ιβ Χέλερ
Με την υποστήριξη: Innovative Film Austria

Ιβ Χέλερ

Γεννημένη στο Άμερστ της Μασαχουσέτης, η Ιβ Χέλερ ξεκίνησε να σπουδάζει κινηματογράφο σε ηλικία δεκαεπτά ετών, στο τμήμα Media Studies της σχολής S.U.N.Y στο Μπάφαλο και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Hunter με πτυχίο Γερμανικής Λογοτεχνίας και Διεπιστημονικών Σπουδών (1987) και από το Bard College με μεταπτυχιακό (MFA) στον Κινηματογράφο (1993). Η πολυβραβευμένη της δουλειά έχει προβληθεί τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς, σε χώρους όπως το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney, το Collective for Living Cinema, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, το Λούβρο, τη Viennale και το Αυστριακό Μουσείο Κινηματογράφου στη Βιέννη. Η Χέλερ παραδίδει εργαστήρια ανά την υφήλιο με θέμα τον αναλογικό κινηματογράφο, ενώ επίσης εργάζεται ως μεταφράστρια γερμανικών/αγγλικών, με ειδίκευση σε κείμενα σχετικά με το σινεμά. Ζει και εργάζεται στη Βιέννη και στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Φιλμογραφία

1978–2010 One (μμ)
1981–2010 Self-Examination Remote Control (μμ)
1982–2010 Juice (μμ)
1996 Last Lost (μμ)
1997 Astor Place (μμ)
2001 Her Glacial Speed (μμ)
2004 Behind This Soft Eclipse (μμ)
2005 Ruby Skin (μμ)
2013 Creme 21 (μμ)
2021 Singing in Oblivion (μμ)