Βραδυκίνητη τροχιά

Her Glacial Speed

«Ακούσιες νοηματικές συστοιχίες ξεπροβάλλουν στο συνειδητό, σε έναν τόπο που ανοίγεται πέρα από τον συμβατικό χρόνο. Η θεώρηση αυτή εξελίσσεται σε αυτο-εκπληρούμενη προφητεία. Ένας απροσδόκητος εσωτερικός χώρος ξεδιπλώνεται και γίνεται απτός μέσα από ένα τραύμα που παραμένει απροσδιόριστο. Όλος ο κόσμος μέσα από ένα δάκρυ γάλακτος» (Ιβ Χέλερ).

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ιβ Χέλερ
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: A/M
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2001
Διάρκεια:
Επικοινωνία: sixpackfilm

Ιδέα και υλοποίηση: Ιβ Χέλερ

Ιβ Χέλερ

Γεννημένη στο Άμερστ της Μασαχουσέτης, η Ιβ Χέλερ ξεκίνησε να σπουδάζει κινηματογράφο σε ηλικία δεκαεπτά ετών, στο τμήμα Media Studies της σχολής S.U.N.Y στο Μπάφαλο και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Hunter με πτυχίο Γερμανικής Λογοτεχνίας και Διεπιστημονικών Σπουδών (1987) και από το Bard College με μεταπτυχιακό (MFA) στον Κινηματογράφο (1993). Η πολυβραβευμένη της δουλειά έχει προβληθεί τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς, σε χώρους όπως το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney, το Collective for Living Cinema, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, το Λούβρο, τη Viennale και το Αυστριακό Μουσείο Κινηματογράφου στη Βιέννη. Η Χέλερ παραδίδει εργαστήρια ανά την υφήλιο με θέμα τον αναλογικό κινηματογράφο, ενώ επίσης εργάζεται ως μεταφράστρια γερμανικών/αγγλικών, με ειδίκευση σε κείμενα σχετικά με το σινεμά. Ζει και εργάζεται στη Βιέννη και στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Φιλμογραφία

1978–2010 One (μμ)
1981–2010 Self-Examination Remote Control (μμ)
1982–2010 Juice (μμ)
1996 Last Lost (μμ)
1997 Astor Place (μμ)
2001 Her Glacial Speed (μμ)
2004 Behind This Soft Eclipse (μμ)
2005 Ruby Skin (μμ)
2013 Creme 21 (μμ)
2021 Singing in Oblivion (μμ)