Μήδεια

Μήδεια

Η Μήδεια και ο Ιάσων ζουν ως πρόσφυγες στην Κόρινθο μαζί με τα δύο παιδιά τους. Όταν ο Ιάσων την εγκαταλείπει για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά, η Μήδεια διατάζεται να φύγει επί ποινή θανάτου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης
Σενάριο: Δημήτρης Αθανίτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Μοντάζ: Σταμάτης Μαγουλάς
Ήχος: Μιχάλης Σαρημανώλης, Λευτέρης Δούρος
Μουσική: Δημήτρης Αθανίτης
Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Καζάζου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κώστας Καζανάς, Λευτέρης Τσάτσης, Νικολίτσα Ντρίζη, &Epsil
Παραγωγή: DNA films, Prosenghisi Ltd, Stefilm
Παραγωγοί: Δημήτρης Αθανίτης, Πάνος Παπαδόπουλος, Άγγελος Αργυρούλης
Συμπαραγωγή: ΕΚΚ
Σκηνικά: Στέλλα Κάλτσου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο & Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 82΄
Επικοινωνία: Δημήτρης Αθανίτης (dimathanitis@yahoo.com)

Δημήτρης Αθανίτης

Mέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του Invisible (2016) κέρδισε 16 διεθνή βραβεία σε 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, παιζόταν για 17 εβδομάδες στις αίθουσες της Αθήνας, ενώ επίσης ταξιδεψε σε άλλες 35 ελληνικές πόλεις. Η Μήδεια είναι η δέκατη ταινία του.

Φιλμογραφία

1994 Αντίο Βερολίνο
1995 Vox
1997 Καμιά συμπάθεια για τον διάβολο
1999 Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
2000 2000+1 στιγμές
2005 Η πόλη των θαυμάτων
2012 Τρεις μέρες ευτυχίας
2015 Invisible
2022 Μήδεια