Ρίμινι

Ελληνική πρεμιέρα

Χειμώνας στη Ρίμινι. Κάποιοι ηλικιωμένοι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου απολαμβάνουν τον Ρίτσι Μπράβο να τραγουδά για δάκρυα που πονούν. Ωστόσο, όταν η κόρη του τον φέρνει αντιμέτωπο με τα πάθη του, καθρεφτίζοντας τα συναισθήματά του, το παρελθόν θα προφτάσει τον μεγάλο αυτό σταρ της συναισθηματικής εξτραβαγκάντζας, ο οποίος κατακτά καρδιές και σώματα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ούλριχ Ζάιντλ
Σενάριο: Ulrich Seidl, Veronika Franz
Διεύθυνση φωτογραφίας: Wolfgang Thaler
Μοντάζ: Mona Willi
Ήχος: Klaus Kellermann, Matz Müller
Μουσική: Fritz Ostermayer, Herwig Zamernik
Ηθοποιοί: Michael Thomas, Tessa Göttlicher, Hans-Michael Rehberg, Inge Maux, Claudia Martini, Georg Friedrich
Παραγωγή: Ulrich Seidl Filmproduktion
Παραγωγοί: Ulrich Seidl
Συμπαραγωγή: Parisienne de Production, Essential Films
Συμπαραγωγοί: Philippe Bober
Κοστούμια: Tanja Hausner
Σχεδιασμός παραγωγής: Andreas Donhauser, Renate Sturminger-Martin
Executive producer: Sarah Nagel, Isabell Wiegand, Dan Wechsler, Jamal Zeinal-Zade, Andreas Roald
Μακιγιάζ: Claudia Goetz
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 115΄
Επικοινωνία: Coproduction Office
Βραβεία/Διακρίσεις: Diagonale Μεγάλο Βραβείο – Diagonale 2022 , Βραβείο FIPRESCI για την Καλύτερη Ταινία – Palic FF 2022

Ούλριχ Ζάιντλ

Ο Ούλριχ Ζάιντλ είναι Αυστριακός σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, η ταινία του Dog Days βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας, το 2001. Η ταινία του Paradise: Love (2012), ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, το 2012. Το σίκουελ Paradise: Faith κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας. Το τελευταίο μέρος της τριλογίας, το Paradise: Hope, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του 63ου Φεστιβάλ Βερολίνου. Το 2011, το 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχε διοργανώσει αναδρομικό αφιέρωμα στο έργο του.

Φιλμογραφία

1982 The Prom (ντοκ)
1993 Losses to Be Expected (ντοκ)
1999 Models
2007 Import Export
2012 Paradise: Faith
2014 In the Basement (ντοκ)
2022 Rimini