Χίμαιρα

Fogo-Fátuo

Ελληνική πρεμιέρα

Ένας ετοιμοθάνατος ευγενής, ένας βασιλιάς δίχως στέμμα, η αυτού μεγαλειότης Αλφρέντου, αναπολεί τα νιάτα του και τον καιρό που ονειρευόταν να γίνει ένας «συνηθισμένος» πυροσβέστης. Η συνάντηση του με τον εκπαιδευτή Αλφόνσου, έναν νεαρό μαύρο χορευτή της Πυροσβεστικής, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή των δύο ανδρών, οι οποίοι ερωτεύονται με πάθος και επιθυμούν να ανατρέψουν το κατεστημένο. Ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς δημιουργούς της εποχής μας επανεξετάζει το είδος της μουσικής κωμωδίας για να πειραματιστεί με τα όρια του. Ο Ζουάου Πέδρου Ροντρίγκες εναγκαλίζεται τα κοινωνικά και κινηματογραφικά στερεότυπα και τα ανατρέπει κινούμενος προς νέες κατευθύνσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια φρέσκια και ευφάνταστη ταινία που ακτινοβολεί αγάπη (τόσο ρομαντική όσο και σαρκική), μουσική και θέατρο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ζουάου Πέδρου Ροντρίγκες
Σενάριο: João Pedro Rodrigues, João Rui Guerra da Mata, Paulo Lopes Graça
Διεύθυνση φωτογραφίας: Rui Poças
Μοντάζ: Mariana Gaivão
Ήχος: Nuno Carvalho
Ηθοποιοί: Mauro Costa, André Cabral, Joel Branco, Oceano Cruz, Margarida Vila-Nova
Παραγωγή: House on Fire, Terratreme, Filmes Fantasma
Παραγωγοί: Vincent Wang, João Matos, João Pedro Rodrigues
Κοστούμια: Patrícia Dória
Σχεδιασμός παραγωγής: João Rui Guerra da Mata
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Πορτογαλία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 67΄
Επικοινωνία: Films Boutique
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο της Εβδομάδας Σκηνοθετών – Brussels IFF 2022

Ζουάου Πέδρου Ροντρίγκες

Ο Ζουάου Πέδρου Ροντρίγκς είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος Πορτογάλος σκηνοθέτης. Στην ηλικία των οκτώ ετών, ο πατέρας του τού χάρισε ένα ζευγάρι κιάλια, κι έτσι αποφάσισε πως θα γίνει ορνιθολόγος. Ταξιδεύει παντού με τα κιάλια του, επιχειρώντας εξορμήσεις στη φύση για ορνιθοπαρατήρηση.

Φιλμογραφία

1997 Happy Birthday! (μμ)
2000 O Fantasma
2005 Two Drifters
2009 Spot Queer Lisboa 13 (μμ)
2012 The Last Time I Saw Macao
2013 The King’s Body (μμ)
2016 The Ornithologist
2019 Potemkin Steps (μμ)
2021 A Room in Town (μμ)
2022 Will-o’-the-Wisp