Ιστορία μιας μυθιστοριογράφου

So-seol-ga-ui yeong-hwa

Ελληνική πρεμιέρα

Μια μυθιστοριογράφος ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι με προορισμό ένα βιβλιοπωλείο, υπεύθυνος του οποίου είναι ένας νεαρός συνεργάτης της με τον οποίο έχει ξεκόψει. Έπειτα ανεβαίνει σ’ έναν πύργο και συναντά έναν σκηνοθέτη και τη γυναίκα του. Πηγαίνουν μια βόλτα στο πάρκο και γνωρίζουν μια ηθοποιό, την οποία η συγγραφέας προσπαθεί να πλευρίσει για να γυρίσουν μαζί μια ταινία. Οι δυο τους σταματάνε για φαγητό και επισκέπτονται ξανά το βιβλιοπωλείο, όπου συναντάει κάποιους ανθρώπους να πίνουν. Η ηθοποιός μεθάει και αποκοιμιέται... Ένα απολαυστικό κινηματογραφικό κόσμημα, φιλοτεχνημένο με δωρικότητα και κέφι από μία από τις πιο επιδραστικές (και παραγωγικές) φιγούρες του σύγχρονου σινεμά.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκσού
Σενάριο: Hong Sangsoo
Διεύθυνση φωτογραφίας: Hong Sangsoo
Μοντάζ: Hong Sangsoo
Ήχος: Hong Sangsoo, Seo Jihoon
Μουσική: Hong Sangsoo
Ηθοποιοί: Lee Hyeyoung, Kim Minhee, Seo Younghwa, Park Miso, Kwon Haehyo, Cho Yunhee
Παραγωγή: Jeonwonsa Film Co.
Παραγωγοί: Hong Sangsoo
Executive producer: Hong Sangsoo
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο, Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Νότια Κορέα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 92΄
Ελληνική διανομή: Ama Films
Επικοινωνία: Finecut Co. Ltd.
Βραβεία/Διακρίσεις: Αργυρή Άρκτος (Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής) – Berlin IFF 2022

Χονγκ Σανγκ-Σου

Ο Χονγκ Σανγκ-Σου γεννήθηκε στη Σεούλ το 1960. Σπούδασε στο Chungang University, στο California College of Arts και στο The School of Art Institute of Chicago. Γύρισε την πρώτη του ταινία το 1996 και έχει έκτοτε σκηνοθετήσει 26 ταινίες μεγάλου μήκους και κάποιες μικρού μήκους. Αυτή την εποχή διδάσκει στο Konkun University της Σεούλ.

Φιλμογραφία

1996 The Day a Pig Fell Into the Well
1998 The Power of Kangwon Province
2002 Turning Gate
2004 Woman Is the Future of Man
2008 Night and Day
2010 Oki's Movie
2012 In Another Country
2014 Hill of Freedom
2016 Yourself and Yours
2017 Claire's Camera
2020 The Woman Who Ran
2021 Introduction
2022 The Novelist's Film