Χωρίς ασανσέρ

Ελληνική πρεμιέρα

Μια ταινία που μεταφέρει σε νέα επίπεδα το ερώτημα «τι θα γινόταν αν», καθώς εναλλασσόμενες χρονικότητες μεταμορφώνουν τη ζωή ενός και μόνο κτιρίου: μιας περίτεχνα ανακαινισμένης τετραώροφης πολυκατοικίας. Τρία άτομα –ένας σκηνοθέτης κινηματογράφου, η κόρη του, η οποία είναι επίδοξη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, και μια σχεδιάστρια που βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στο χώρο– αποφασίζουν να κάνουν μια περιήγηση στο πρόσφατα ανακαινισμένο ακίνητο και να συνομιλήσουν με τους ενοίκους του. Ωστόσο, μετά από φλυαρίες και συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων (οι οποίες συνοδεύονται από άφθονο κρασί), αρχίζουν να παρουσιάζονται διαφορετικές εκδοχές της κοινής τους πραγματικότητας. Ο Κορεάτης δημιουργός με το απαράμιλλο κινηματογραφικό ύφος παραδίδει ένα συναρπαστικό, ποιητικό ταξίδι σε μια εστία μυστηρίου, έναν χώρο που κανείς ποτέ δεν μπορεί να γνωρίσει αρκετά καλά ώστε να μάθει τι κρύβεται πίσω από μια κλειστή πόρτα ή στην κορυφή μιας σκάλας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ-Σου
Σενάριο: Hong Sangsoo
Διεύθυνση φωτογραφίας: Hong Sangsoo
Μοντάζ: Hong Sangsoo
Ήχος: Hong Sangsoo, Kim Hyejeong
Μουσική: Hong Sangsoo
Ηθοποιοί: Kwon Haehyo, Lee Hyeyoung, Song Sunmi, Cho Yunhee
Παραγωγή: Jeonwonsa Film Co.
Παραγωγοί: Hong Sangsoo
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Νότια Κορέα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 97΄
Επικοινωνία: Finecut Co. Ltd.

Χονγκ Σανγκ-Σου

Ο Χονγκ Σανγκ-Σου γεννήθηκε στη Σεούλ το 1960. Σπούδασε στο Chungang University, στο California College of Arts και στο The School of Art Institute of Chicago. Γύρισε την πρώτη του ταινία το 1996 και έχει έκτοτε σκηνοθετήσει 26 ταινίες μεγάλου μήκους και κάποιες μικρού μήκους. Αυτή την εποχή διδάσκει στο Konkun University της Σεούλ.

Φιλμογραφία

1996 The Day a Pig Fell Into the Well
1998 The Power of Kangwon Province
2002 Turning Gate
2004 Woman Is the Future of Man
2008 Night and Day
2010 Oki's Movie
2012 In Another Country
2014 Hill of Freedom
2016 Yourself and Yours
2017 Claire's Camera
2020 The Woman Who Ran
2021 Introduction
2022 The Novelist's Film