Eeva

Eeva

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Βρέχει καταρρακτωδώς στην κηδεία. Είναι διάχυτος ο πόνος, υπάρχει άφθονο κρασί, αρκετοί τρυποκάρυδοι και δυο-τρία όνειρα που γεμίζουν τα κενά. Μια ανοιχτή πρόσκληση στα ενδότερα δωμάτια της ψυχής, τα χρωματισμένα με μια παλέτα γήινη και αιμάτινη.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF64.

Σκηνοθεσία: Μόρτεν Τσινακόφ, Λουτσία Μρζιλιάκ
Σενάριο: Morten Tšinakov
Διεύθυνση φωτογραφίας: Lucija Mrzljak
Μοντάζ: Morten Tšinakov, Lucija Mrzljak
Ήχος: Sander Põldsaar, Jure Buljević
Μουσική: Morten Tšinakov
Παραγωγή: Adriatic Animation
Παραγωγοί: Draško Ivesić
Συμπαραγωγή: Eesti Joonisfilm
Συμπαραγωγοί: Kalev Tamm
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Εσθονία, Κροατία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 16'
Επικοινωνία: Miyu Distribution
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Alexeïeff-Parker – Annecy International Animated Film Festival 2023, Μεγάλο Βραβείο (Κροατικό Διαγωνιστικό Τμήμα) – Zagreb World Festival of Animated Films 2023
Animation: Egert Kesa, Goran Stojinić, Morten Tšinakov, Lucija Mrzljak, Tarmo Vaarmets, Noemi Ribić

Μόρτεν Τσινακόφ

Ο Μόρτεν Τσινακόφ σπούδασε animation στην Εσθονική Ακαδημία Τεχνών και κατά τη διάρκεια των σπουδών του γύρισε δύο ταινίες. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στην Eesti Joonisfilm, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να σκηνοθετήσει τρεις ταινίες σε συνεργασία με τη Λουτσία Μρζιλιάκ. Πρόκειται για τις ταινίες Demonstration of Brilliance in Four Acts, The Stork και Eeva.

Φιλμογραφία

2017 Demonstration of Brilliance in Four Acts (μμ, συν-σκηνοθεσία)
2020 The Stork (μμ, συν-σκηνοθεσία)
2022 Eeva (μμ, συν-σκηνοθεσία)

Λουτσία Μρζιλιάκ

Η Λουτσία Μρζιλιάκ (1990, Ζάγκρεμπ) είναι Κροάτισσα σκηνοθέτης ταινιών κινουμένων σχεδίων και εικονογράφος με έδρα το Ταλίν της Εσθονίας. Το 2016 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο animation στην Εσθονία, σπουδάζοντας δίπλα στους Priit και Olga Pärn. Οι ταινίες που γύρισε στο πλαίσιο των σπουδών της, Shuma και Kut, προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το 2019 συνεργάστηκε με τον βραβευμένο με Όσκαρ μουσικό Γκλεν Χάνσαρντ, σκηνοθετώντας το μουσικό βίντεο του «The Closing Door». Εκτός από τον χώρο του animation, η Λουτσία εργάζεται και ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος, έχει εκδώσει πολλά εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά σε συνεργασία με Εσθονούς συγγραφείς και έχει εκθέσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Ρωσία. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Εσθονική Ακαδημία Καλών Τεχνών, παραδίδοντας διαλέξεις πάνω στο animation και την εικονογράφηση.

Φιλμογραφία

2016 Shuma (μμ)
2017 Demonstration of Brilliance in Four Acts (μμ, συν-σκηνοθεσία)
2020 The Stork (μμ, συν-σκηνοθεσία)
2022 Eeva (μμ, συν-σκηνοθεσία)