Τα χαμένα αγόρια

Le Paradis

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Μπορείς να βρεις την ελευθερία στη φυλακή; Ο 17χρονος Τζο ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το αναμορφωτήριο στο οποίο πέρασε τα τελευταία χρόνια, όταν η άφιξη του Γουίλιαμ, ενός νέου κρατούμενου, θα αλλάξει την ιδέα του για το τι είναι ελευθερία. Το ηλεκτρισμένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση ντεμπούτο του Ζενό Γκρατόν κινηματογραφεί έναν έρωτα σπάνιας δύναμης και ευαισθησίας, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει από διαφορετικό πρίσμα τις κρατούσες ιδέες για τον ανδρισμό, τη σεξουαλικότητα και τις δομές εξουσίας. Με λυρισμό, ομορφιά αλλά και τη δύναμη μιας βαθιάς συναισθηματικής αλήθειας, η ταινία Τα χαμένα αγόρια γεννιέται στο σημείο που το Un chant d’amour [Ένα ερωτικό άσμα] του Ζαν Ζενέ συναντά το πρόσφατο Great Freedom, κι εκεί όπου ένα σινεμά βαθιά κοινωνικό αποκτά το δικαίωμα στο ρομάντσο, στην ελπίδα και στην ποίηση που μπορεί να φυτρώσει σαν λουλούδι ακόμη και στις ρωγμές του πιο άγριου τοίχου.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ζενό Γκρατόν
Σενάριο: Zeno Graton
Διεύθυνση φωτογραφίας: Olivier Boonjing
Μοντάζ: Arnaud Batog, Nobue Coste
Ήχος: Romain Cadilhac, Rym Debbarh-Mounir
Μουσική: Bachar Mar-Khalifé
Ηθοποιοί: Khalil Ben Gharbia, Julien De Saint Jean, Amine Hamidou,  Eye Haïdara, Jonathan Couzinié, Matéo Bastien, Samuel Di Napoli
Παραγωγοί: Joseh Rouschop, Valerie Bournonville, Judith Nora, Priscilla Bertin
Συμπαραγωγοί: Hans Everaert, Bo De Group, Arlette Zylberberg, Philippe Logie, Tanguy Dekeyser
Κοστούμια: Tine Deseure
Σχεδιασμός παραγωγής: Guillaume Orain Audoreen
Μακιγιάζ: Sarah Mescoff
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 85'

Ζενό Γκρατόν

Ο Ζενό Γκρατόν, γεννημένος στις Βρυξέλλες το 1990, αποφοίτησε από το INSAS με πτυχίο στη διεύθυνση φωτογραφίας. Έγραψε και σκηνοθέτησε αρκετές ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους που απέσπασαν βραβεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι ταινίες Mouettes (2013) και Jay parmi les hommes (2015). Η τελευταία, η οποία μεταδόθηκε από το ARTE, ήταν υποψήφια για το Magritte du Cinéma. Ακόμη, ο Γκρατόν ασχολείται με τη σκηνοθεσία βίντεο για διάφορες θεατρικές ομάδες στο Βέλγιο και τη Γαλλία. Η ταινία The Lost Boys, η οποία υποστηρίζεται από το Cinéfondation, αποτελεί την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Φιλμογραφία

2013 Judith Williquet in Seagulls (μμ)
2015 Jay Amongst Men (μμ)
2023 The Lost Boys