Ο πρίγκιπας

Un prince

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο 16χρονος Πιερ-Ζοζέφ μπαίνει σ’ ένα εκπαιδευτικό κέντρο για να γίνει κηπουρός. Εκεί θα γνωρίσει τη διευθύντρια Φρανσουάζ Μπράουν, τον δάσκαλο βοτανικής Αλμπερτό και τον εργοδότη του, τον Αντριέν, οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευσή του και στην ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς του. Με ιδιοσυγκρασιακό σκηνοθετικό στυλ και πολύ ξεχωριστή εικαστική άποψη, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους auteur μας συμπαρασύρει σε ένα ταξίδι υπέρβασης, εσωτερικής εξέλιξης και αυτοανακάλυψης, σε ένα ακατάταχτο και μάλλον αχαρτογράφητο κινηματογραφικό σύμπαν.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Πιερ Κρετόν
Σενάριο: Pierre Creton, με τη συνεργασία των Mathilde Girard, Cyril Neyrat, Vincent Barré
Διεύθυνση φωτογραφίας: Antoine Pirotte, Léo Gil-Mena, Pierre Creton
Μοντάζ: Felix Rehm
Ήχος: Jules Jasko
Μουσική: Jozef Van Wissem
Ηθοποιοί: Antoine Pirotte, Pierre Creton, Grégory Gadebois, Vincent Barré, Mathieu Amalric, Manon Schaap, Françoise Lebrun, Pierre Barray, Evelyne Didi
Παραγωγή: Andolfi
Παραγωγοί: Arnaud Dommerc
Φορμάτ: DCP
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 82'
Επικοινωνία: Andolfi
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο SACD (Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών) – Cannes Film Festival 2023

Πιερ Κρετόν

Ο Πιερ Κρετόν γεννήθηκε το 1966 στο Σεν Μαριτίμ είναι καλλιτέχνης και σκηνοθέτης. Σπούδασε στην École des Beaux-Arts στη Χάβρη. Το 1991, μετά την αποφοίτησή του, ξεκίνησε να εργάζεται σε αγρόκτημα, δοκιμάζοντας διάφορα επαγγέλματα, από τη μελισσοκομία ως την βοσκή, γεγονός που τον οδήγησε να κάνει ταινίες για τη δυναμική αφέντη και σκλάβου, αλλά και τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Ζει και εργάζεται στη Νορμανδία, στην περιοχή Παΐ ντε Κο, την οποία δεν κουράζεται να αποτυπώνει στη δουλειά του. Έχει γυρίσει περίπου είκοσι ταινίες, οι οποίες προβλήθηκαν στο FIDMarseille και σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Από το 2020 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας κηπουρός για τη Maison Lambert.

Φιλμογραφία

2006 Voyage à Vézelay (μμ)
2009 Maniquerville
2017 Va, Toto!
2019 A Beautiful Summer
2023 The Prince