Ας έπεφτα σε χειμερία νάρκη

Baavgai Bolohson

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Η πρώτη συμμετοχή της Μογγολίας στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών είναι το εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο μιας γυναίκας που μεγάλωσε στις γιούρτες του Ουλάν Μπατόρ, της πόλης με τα υψηλότερα ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης παγκοσμίως… Ωστόσο η ιστορία ενός νεαρού αγοριού που βάζει στην άκρη το απίστευτο ταλέντο του στη φυσική και την προοπτική μιας σωστής εκπαίδευσης για να φροντίσει τα αδέρφια του εν όψει ενός σκληρού χειμώνα, ξετυλίγεται τελικά κάτω από έναν πεντακάθαρο, ευοίωνο ουρανό και ονειρεύεται έναν ανοιχτό ορίζοντα γεμάτο χρώματα. Μια επιστολή αγάπης για μια κοινότητα που αντιστέκεται σε κάθε κατάσταση μακράς ύπνωσης, μια ταινία γεμάτη ενέργεια, που ζεσταίνει την καρδιά ώστε να αντέξει στο δριμύ ψύχος.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ζολγιαργκάλ Πουρεβντάς
Σενάριο: Zoljargal Purevdash
Διεύθυνση φωτογραφίας: Davaanyam Delgerjargal
Μοντάζ: Alexandra Strauss
Ήχος: Zendmene-Erdene Ichinnorov
Μουσική: Johanni Curtet
Ηθοποιοί: Battsooj Uurtsaikh, Nominjiguur Tsend, Tuguldur Batsaikhan, Batmandakh Batchuluun, Ganchimeg Sandagdorj, Batsaikhan Battulga
Παραγωγή: Urban Factory, Amygdala Films
Παραγωγοί: Frédéric Corvez, Maéva Savinien, Zoljargal Purevdash
Σχεδιασμός παραγωγής: Binderiya Munkhbat
Μακιγιάζ: Baasansengee Munkhmyagmar
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Μογγολία, Γαλλία, Ελβετία, Κατάρ
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 98'
Επικοινωνία: Urban Sales
Βραβεία/Διακρίσεις: Ειδική Μνεία για το Καλύτερο Διεθνές Ντεμπούτο – Jerusalem FF 2023

Ζολγιαργκάλ Πουρεβντάς

Η μογγολικής καταγωγής Ζολγιαργκάλ Πουρεβντάς είναι μια σκηνοθέτρια που σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Όμπιριν στην Ιαπωνία. Οι ταινίες μικρού μήκους της προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τάμπερε, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Ασίας, στο τμήμα Open Doors του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και σε πολλά άλλα. Το 2021, η ταινία μικρού μήκους της, STAIRS, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου στο Σικάγο και συμμετείχε στα 94α Βραβεία Όσκαρ. Είναι απόφοιτη των προγραμμάτων Talents του Τόκιο και της Μπερλινάλε, καθώς και της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Ασίας, του Λοκάρνο Open Doors και τέλος, του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του Τορίνο. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, με τίτλο Ας έπεφτα σε χειμερία νάρκη, προβλήθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» στο Φεστιβάλ των Καννών.

Φιλμογραφία

2017 Outliers (μμ)
2020 Stairs (μμ)
2021 Naked Bulb (μμ)
2022 Yellow Bus
2023 If Only I Could Hibernate