Κοτόπουλο για τη Λιντά!

Linda veut du poulet !

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Πολέτ αισθάνεται ένοχη αφού τιμώρησε άδικα την κόρη της Λίντα και θα έκανε τα πάντα για να επανορθώσει. Θα έφτιαχνε ακόμη και κοτόπουλο με πιπεριές, αν και δεν ξέρει να μαγειρεύει. Αλλά πώς θα βρει κοτόπουλο σε ημέρα γενικής απεργίας; Μια γλυκιά και αστεία ταινία που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Μια ταινία που μιλάει για την παιδική ηλικία από την σκοπιά ενός παιδιού, με χιούμορ, σκανταλιές και ποίηση. Πρόκειται για ωδή στην ελευθερία, στην επανάσταση, στην αταξία, ακόμη και στην αναρχία, με μια ζωτικότητα που εξαπλώνεται σαν πετρελαιοκηλίδα που καλύπτει ό,τι συναντά: τους κανόνες, την κοινή λογική, το κατεστημένο. Είναι ένα παράξενο ταξίδι πίσω στην παιδική μας ηλικία, που χαρακτηρίζεται από την έντονη αίσθηση του παραλόγου και της σάτιρας. Διακρίνεται από πολλές εναλλαγές, καθώς ο τόνος της περνάει από τη σοβαρότητα στον θαυμασμό, έχοντας και μία δόση μελαγχολίας, ώστε να αγγίξει το παιδί που κρύβεται βαθιά μέσα σε όλους μας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Κιάρα Μαλτά, Σεμπαστιάν Λοντενμπάχ
Σενάριο: Chiara Malta, Sébastien Laudenbach
Μοντάζ: Catherine Aladenise
Ήχος: Carolina Santana, Yan Volsy
Μουσική: Clément Ducol
Παραγωγή: Dolce Vita Films, Miyu Productions
Παραγωγοί: Tanguy Olivier, Carole Faure
Συμπαραγωγή: Flaminio Zadra
Φορμάτ: DCP
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 76'
Επικοινωνία: Charades
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Cristal Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας , Βραβείο Διανομής του Gan Foundation – Annecy IFF (2023)

Κατάλληλη για παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω.

Κιάρα Μαλτά

Η Κιάρα Μαλτά έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους, συμπεριλαμβανομένης μιας τριλογίας με θέμα την παιδική ηλικία, οι οποίες έχουν διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Μετά το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της Armando e la politica, το οποίο σκηνοθέτησε για το la Lucarne (Arte/ZDF), συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στη Βίλα Μέντιτσι (Ρώμη). Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, με τίτλο Simple Women, ήταν η ταινία έναρξης του τμήματος Discovery του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2019. Σκηνοθετεί συστηματικά τα επεισόδια για τη γαλλική τηλεοπτική σειρά Chronicles of the Sun και αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ιταλία για τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν μιας σειράς σε παραγωγή της Grøenlandia και της Fidelio.

Φιλμογραφία

2006 L’Isle (μμ)
2008 Armando la politica
2010 Waiting for a Woman (μμ)
2015 The Existence According to Gabriel (μμ)
2017 Histoire de Stefano (μμ)
2019 Simple Women
2022 A comme Azur (μμ)
2023 Chicken for Linda!

Σεμπαστιάν Λοντενμπάχ

Σκηνοθέτης, εικονογράφος και καθηγητής στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, ο Σεμπαστιάν Λοντενμπάχ έχει σκηνοθετήσει δώδεκα βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους που επιλέχθηκαν από πολλά διεθνή φεστιβάλ, όπως και διάφορα μουσικά βίντεο. Η μεγάλου μήκους ταινία του The Girl Without Hands, που παρουσιάστηκε στις Κάννες, βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανσί. Διεκδίκησε και βραβείο Σεζάρ για το ίδιο έργο. Ο Σεμπαστιάν Λοντενμπάχ είναι πλέον αναγνωρίσιμος από το ζωντανό, γεμάτο κίνηση χαρακτηριστικό ύφος του.

Φιλμογραφία

1998 Journal (μμ)
2010 Vasco (μμ)
2014 Daphné ou la belle plante (μμ)
2016 The Girl Without Hands
2017 Vibralto (μμ)
2023 Chiken for Linda!