Εκεί που φυσάει ο άνεμος

Il Vento Soffia Dove Vuole

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Σε μια μικρή πόλη στα βουνά της Ιταλίας ένας νεαρός βιώνει τη δική του προσωπική θρησκευτική αποκάλυψη και βρίσκει το ποίμνιό του στο πρόσωπο ενός απλοϊκού αγρότη, ο οποίος θα ανάψει ξανά τη φλόγα της πίστης του που έμοιαζε να τρεμοσβήνει. Γεμάτο θρησκευτικές αναφορές αλλά κηρύττοντας ένα δικό του «αιρετικό» ευαγγέλιο, το φιλμ του Μάρκο Ρίγκι πιστεύει πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο και στη σχεδόν μυστικιστική δύναμη ενός σινεμά εσωτερικού, διαπεραστικού, πρόθυμου να διερωτηθεί για έννοιες βαθιές και πανανθρώπινες. Ήσυχη και γαλήνια σαν ένα ανακουφιστικό βραδινό αεράκι ή τον μακρινό ήχο μιας καμπάνας σε μια βουνοπλαγιά, αυτή η ταινία κουβαλά ένα βαθιά ουμανιστικό μηνυμα και μιλά για την σχέση μας με πράγματα αόρατα και προσωπικά. Δίχως να προσπαθεί να προσηλυτίσει κανέναν σε τίποτα, θέλει να αφήσει το μυαλό και την ψυχή σου να περιπλανηθούν σε ιδέες και πιθανότητες με τρόπο ελεύθερο. Οπως φυσάει ο άνεμος.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF64.

Σκηνοθεσία: Μάρκο Ρίγκι
Σενάριο: Marco Righi
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Becheri
Μοντάζ: Roberto Rabitti, Marco Righi
Ήχος: Andrea Morselli
Μουσική: Luca Giovanardi
Ηθοποιοί: Jacopo Olmo Antinori, Fiorenzo Mattu, Yile Yara Vianello, Gaja Masciale, Andrea Bruschi, Fausto Paravidino, Pierluigi Munarini, Giuseppe Sepe, Lorenzo Bonini, Verdiana M.A. Rossi
Παραγωγή: Obiettivo Cinema
Παραγωγοί: Emanuele Caruso
Κοστούμια: Samuele Crotti
Σχεδιασμός παραγωγής: Daniele Gagliardi
Μακιγιάζ: Caterina Pederzoli
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 108'
Επικοινωνία: TVCO

Μάρκο Ρίγκι

Ο Μάρκο Ρίγκι γεννήθηκε στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια, όπου και ζει. Από το 2009, έχοντας ιδρύσει το στούντιο 505, ασχολείται με τη διαδικασία σύλληψης, κινηματογράφησης, παραγωγής και επεξεργασίας (post-production) ενός βίντεο. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο Days of Harvest, επιλέχθηκε για να προβληθεί σε περισσότερα από 40 διεθνή φεστιβάλ και απέσπασε πολλά βραβεία. Η ταινία αυτή βρήκε διανομή στους κινηματογράφους το 2012 και έλαβε το βραβείο Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του Mic, όπως και τιμητικά λόγια από το Fice για την καλύτερη arthouse ταινία. Η ταινία Where the Wind Blows είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους του.

Φιλμογραφία

2023 Where the Wind Blows
2010 Days of Harvest
2008 Down with Duce!
2005 Il bagno verde (μμ)
2004 Michele, la paghetta e Truffaut (μμ)