Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο

Vampire humaniste cherche suicidaire consentant

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Σάσα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα: είναι ένα έφηβο βαμπίρ που δεν μπορεί να σκοτώσει. Και η οικογένειά της, η οποία έχει βαρεθεί να μοιράζεται το αίμα της (ή, καλύτερα, το αίμα των άλλων) της δίνει τελεσίγραφο. Τότε ευτυχώς η Σάσα συναντά τον Πολ, έναν μοναχικό νεαρό με τάσεις αυτοκτονίας, ο οποίος δεν μπορεί να πάρει την μεγάλη απόφαση. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος για τον καθένα; Και, ναι. μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι αυτή είναι η πιο ασυνήθιστη ταινία με βρικόλακες που είδατε ποτέ, μια ταινία που η καρδιά της χτυπά δυνατά –αλλά μόνο στον δικό της ρυθμό– και που ανακαλύπτει την ομορφιά στο σκοτάδι, το χιούμορ στο μακάβριο και τον ρομαντισμό στα πιο απροσδόκητα μέρη. Αν ο Γουές Άντερσον και ο Τιμ Μπάρτον έκαναν ένα κινηματογραφικό παιδί, πιθανότητα θα έμοιαζε με το απολαυστικό φιλμ της Αριάν Λουί-Σεζ που από τον τίτλο του κιόλας δηλώνει πως δεν φοβάται τις αντιθέσεις και βαριέται τα συνηθισμένα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Αριάν Λουί-Σεζ
Σενάριο: Ariane Louis-Seize, Christine Doyon
Διεύθυνση φωτογραφίας: Shawn Pavlin
Μοντάζ: Stéphane Lafleur
Ήχος: Marie-Pierre Grenier, Simon Gervais
Μουσική: Pierre-Philippe Côté
Ηθοποιοί: Sara Montpetit, Félix-Antoine Bénard, Steve Laplante, Sophie Cadieux, Noémie O'Farrell
Παραγωγή: Art et Essai
Παραγωγοί: Jeanne-Marie Poulain, Line Sander Egede
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Καναδάς
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 91'
Επικοινωνία: h264
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Σκηνοθεσίας του Τμήματος Giornate degli Autori – Venice IFF 2023, Βραβείο Ανερχόμενου Καναδού Καλλιτέχνη – Calgary IFF 2023

Αριάν Λουί-Σεζ

Η Αριάν Λουί-Σεζ είναι Καναδή σκηνοθέτρια και σεναριογράφος από το Κεμπέκ. Έγινε γνωστή για τις μικρού μήκους ταινίες της Wild Skin (η οποία ήταν υποψήφια για το Καναδικό Βραβείο Screen για Καλύτερη Live Action Μικρού Μήκους στην πέμπτη διοργάνωση των Canadian Screen Awards και υποψήφια για Prix Iris Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στα 19α Κινηματογραφικά Βραβεία του Κεμπέκ) και Little Waves (η οποία συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα με τα Top Ten του Καναδά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2018). Η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο, έκανε πρεμιέρα στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2023, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο τμήμα Giornate degli Autori.

Φιλμογραφία

2018 Les petites vagues (μμ)
2019 The Depths (μμ)
2020 Comme une comète (μμ)
2023 Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person