Ο γάμος

Martesa

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της κοινωνικής ζωής δεν μπορεί παρά να περιέχει το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Με τον γάμο τους να έχει προγραμματιστεί σε δύο μόλις εβδομάδες, η Ανίτα και ο Μπεκίμ ασχολούνται με τις τελευταίες προετοιμασίες για την μεγάλη τους ημέρα. Παρά το γεγονός ότι αναμένουν νεότερα για τους γονείς της Ανίτα, που θεωρούνται αγνοούμενοι από τον πόλεμο του Κοσόβου του 1999, και από το γεγονός του συνεχούς ελέγχου της οικογένειας του Μπεκίμ, το ζευγάρι φαίνεται να τα βγάζει πέρα. Όταν όμως ο κρυφός ομοφυλόφιλος πρώην εραστής του Μπεκίμ, ο Νολ, επιστρέφει απροσδόκητα από το εξωτερικό, η κατάσταση περιπλέκεται. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπεκίμ συνειδητοποιεί ότι ο Νολ εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος μαζί του. Αναπόφευκτα το γαμήλιο γλέντι φορτίζεται με ένταση όταν αυτό το ασυνήθιστο ερωτικό τρίγωνο βγαίνει στο φως.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μπλέρτα Ζετσίρι
Σενάριο: Blerta Zeqiri, Keka Kreshnik Berisha
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sevdije Kastrati
Μοντάζ: Keka Kreshnik Berisha
Ήχος: Pellumb Ballata
Ηθοποιοί: Adriana Matoshi, Alban Ukaj, Genc Salihu, Edon Rizvanolli
Παραγωγή: bézé
Παραγωγοί: Keka Kreshnik Berisha
Συμπαραγωγή: Bunker Film+
Συμπαραγωγοί: Eno Milkan
Κοστούμια: Yllka Brada
Σχεδιασμός παραγωγής: Lendita Zeqiraj
Σκηνικά: Burim Arifi, Blendina Xhema
Μακιγιάζ: Leonora Mehmeti
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κόσοβο, Αλβανία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 97'
Επικοινωνία: Wide Management
Βραβεία/Διακρίσεις: Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής (Διαγωνιστικό Τμήμα Πρωτοεμφανιζόμενων Σκηνοθετών), Βραβείο FIPRESCI (Διαγωνιστικό Τμήμα Πρωτοεμφανιζόμενων Σκηνοθετών) – Tallinn Black Nights FF 2017, Εύφημος Μνεία – Cyprus Film Days IF 2018

Μπλέρτα Ζετσίρι

Η Μπλέρτα Ζετσίρι γεννήθηκε το 1979 στην Πρίστινα, στο Κόσοβο. Είναι σκηνοθέτρια και σεναριογράφος, καθώς επίσης και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο μετανάστευσε στη Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Paris 8. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλές μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες οι οποίες ταξίδεψαν σε περισσότερα από 100 διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας διακρίσεις. Μετά το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μικρού Μήκους του Sundance το 2012, επέστρεψε με το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, τον Γάμο. Στο μεσοδιάστημα σκηνοθέτησε τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο, διαφημίσεις και καμπάνιες. Ζει και εργάζεται στο Κόσοβο.

Φιλμογραφία

2002 Exit (μμ)
2008 OK (μμ)
2009 The Dinner (μμ)
2012 The Return (μμ)
2017 The Marriage